TW
0

La missa dominical a l'església de Sant Cristòfol des Migjorn Gran va ser el marc d'una celebració de l'Eucaristia plena de joia. El bisbe Salvador Giménez instituí Llorenç Sales Barber en els ministeris de Lector i Acòlit, cosa que representa que el seminarista migjorner donà la segona passa en el camí cap al presbiteriat, després de rebre l'admissió com a candidat a les sagrades ordes el 3 de gener de l'any passat.

La parròquia s'omplí de fidels, familiars i amics que acompanyaren el jove seminarista en la renovació del seu compromís amb Déu i l'Església, i va ser especialment emotiu per als seus pares, José Sales i Maria Barber, i el seu germà Pere. El bisbe presidí la missa, que s'inicià amb el seminarista assegut en els bancs amb la seva família. Va ser el rector del Seminari, Bosco Faner, qui demanà a Llorenç Sales pujar a l'altar i ell contestà "sóc aquí".

En l'homilia, el bisbe encoratjà Llorenç Sales a seguir amb l'esperit de servei i a deixar-se conformar per Déu en la seva ruta de vida cristiana. El prelat convidà a tots a prendre l'opció de Déu, del servei i l'entrega. Giménez Valls referí també que el Papa beatificà ahir el cardenal John Henry Newman, i animà Llorenç Sales, com a estudiant, "a fer una bona síntesi de raó i fe".

Llavors el prelat li féu entrega del leccionari i la patena amb el pa, com a gestos visibles del seu nou ministeri. A través de la institució, Llorenç Sales podrà proclamar la Paraula de Déu enmig de l'assemblea, instruint els fidels que han de llegir, fent de salmista o dirigint els cants.

A l'hora d'escollir els cants, el seminarista va voler remarcar que la seva vocació va néixer as Migjorn, per açò s'entonaren peces com "Poble de Déu, poble en marxa" o "He nascut en un poble", en referència a la comunitat que l'ha ajudat a créixer i en agraïment als dos rectors del poble: Pere Comella, primer, i Cristòfol Vidal en l'actualitat. Com a gest visible de la institució, el seminarista també s'estrenà en el ministeri d'Acòlit, preparant l'altar i donant la comunió amb el bisbe.