Taula. Membres de Mestral i GOB van presentar ahir els actes de la setmana pel consum responsable - Javier

TW
0

El Consorci Mestral-GOB amb el suport econòmic de l'Agència Reserva de Biosfera de Menorca, el Fons Menorquí de Cooperació, l'Agència de Cooperació Internacional de les Illes i Caixa Colonya, ha organitzat una sèrie d'actes emmarcats dins la setmana pel consum responsable.

La primera activitat es celebrarà aquest dissabte de 10 a 13.30 hores a la Plaça Conquesta de Maó, amb la primera Fira d'Intercanvi de Menorca. Es tracta d'un espai d'intercanvi d'objectes que, per alguns poden deixar de ser necessaris però per als altres poden ser importants i imprescindibles.

Segons avança Gemma Casas, de Caritas Diocesana de Menorca, "el Consorci posa l'espai però la gent farà la fira" i afegeix que l'única condició és que no tenen cabuda els diners, és donar i rebre sense necessitat de posar-lis valor econòmic als objectes". L'activitat es completarà amb el contacontes "Descontes" a càrrec de Laia Garcia i que es durà a terme a partir de les 11 hores.

De forma paral·lela, dia 1 i 2 d'octubre es celebrarà la segona edició de les Jornades sobre Consum Responsable, un acte gratuït i obert (amb prèvia inscripció) que pretén crear consciència de la responsabilitat i del poder que té la societat com a consumidors d'influir en l'economia i en la salut del planeta. Casas indica que aquestes jornades uneixen la vessant ambiental que promou el GOB amb la justícia social davant les desigualtats per les quals lluita Caritas. Participaran en aquesta cita ponents de la talla de Jordi Miralles de Fundació Terra, Isidro Jiménez d'Ecologistas en Acción, David Llistar de l'Observatori del Deute en la Globalització o Víctor Viñuales d'Ecología y Desarrollo, entre altres. A més de les ponències, divendres dia 1 d'octubre a les 20 hores Xucrut Teatre oferirà l'obra "No et consumeixis" a l'Orfeón Mahonés.