Plaça Príncep. Dimecres es van localitzar noves restes arqueològiques d’interès científic - Gemma Andreu

TW
0

El procés d'execució d'obres de la Llei de Barris, entre la plaça Príncep i la plaça Espanya de Maó, es veurà accelerat per la troballa de diverses restes arqueològiques que van sorgir dimecres al migdia. La segona fase de l'obra prevista pel mes de novembre s'avança i comença immediatament amb el picat general de l'asfalt de la plaça Príncep en coordinació amb els arqueòlegs del Consell insular per poder retirar les restes a mesura que vagin apareixent.

La planificació d'obres inicial estava prevista en dues fases d'execució per intentar minimitzar les molèsties. S'havia de deixar per l'últim moment tota l'obra que afecta a la plaça Príncep i a la plaça Espanya que ara es veu accelerada.

Amb la troballa de dimecres l'Ajuntament amb l'assessorament dels tècnics de Patrimoni del Consell ha decidit avançar aquesta fase d'execució a fi de poder treballar amb molta més cura sobre una zona on s'hi preveu que encara hi puguin aparèixer més restes arqueològiques similars a les observades fins l'actualitat.

Pel que fa a la fase actual, al tronc principal del carrer, les obres podran seguir amb total normalitat ja que, un cop finalitzades les diferents cates arqueològiques a tota la zona d'influència de les obres, no s'hi preveu cap troballa d'especial rellevància arqueològica més enllà de les que puguin aparèixer a la part de la plaça Príncep i que requeriran d'aquest tractament especial i nou plantejament en l'execució de l'obra.

Les obres de la Llei de Barris continuen així endavant sense cap tipus de paralització total ni parcial, en un dels projectes importants per a la ciutat que permetrà canviar la fisonomia d'un carrer tradicional i afavorir una connexió entre les diferents zones comercials de Maó.

El procés d'execució de les obres es manté en els cinc mesos previstos.