TW
0

El popular Toni Albà actuarà el proper dia 2 en el Teatre de Calós en la representació "Audiència i-Real", obra que inaugurarà la temporada de teatre que per segon any organitza Ciutadella Cultura. Fins el proper mes de maig, la fundació oferirà una programació atractiva i diversa de teatre adreçada a tots els públics. La regidora de Cultura, Maite Salord, destaca que l'excel·lent resposta del públic en la primera temporada teatral organitzada l'any passat ha duit la fundació a millorar l'oferta d'espectacles teatrals enguany per satisfer les ganes de teatre.

La fundació destinarà 12.000 euros per dur teatre de qualitat a Ciutadella i, en ser la promotora de la programació, l'entitat municipal es quedarà amb l'import de la taquilla de les obres que organitzi. "És més arriscat, però açò permetrà que disposem d'uns ingressos per cobrir despeses i costos com il·luminació", comenta la regidora.

Els auditoris seran enguany el Teatre de Calós i el Teatre Sant Miquel, per a les actuacions de petit format. La fundació ha rebut propostes de productores privades, a les que aportarà el 8 per cent del pressupost. Açò permetrà que MIB Produccions dugui a Ciutadella quatre representacions literàries dramatitzades i les obres "Chanzy", "Top model", "L'Illa dels Monzons" i "Golfus de Roma".

L'obra "Non Solum" es representarà a Ciutadella dins la programació del Consell i una altra destacada serà "Radiografies". Com també, la fundació compartirà amb el Teatre Principal obres com "Lokus" o "Chanzy", entre d'altres. També Dau Produccions farà una representació de sarsuela.

La Companyia Dom Bosco es dissol i la 'Defín Serra' s'atura

La Companyia de Teatre Sant Miquel, que representarà "Els Pastorets" i "Na Caputxeta Vermella", i l'aportació de Joventuts Musicals de Ciutadella serà l'únic protagonisme de les companyies amateurs locals en la temporada de teatre que s'inaugura.

Els grups teatrals aficionats de Ciutadella sembla que viuen un moment d'incertesa. Per una banda, la Companyia de Teatre Dom Bosco s'ha dissolt.

També la Companyia de Teatre Delfín Serra ha anunciat un any sabàtic i de reflexió, per veure cap on camina la trajectòria del grup.

D'altra banda, el Grup de Teatre de L'Esplai també s'ha marcat un període sense representacions teatrals, tot i que mantindrà l'activitat teatral en petit format en el mateix local social. En aquest cas, Damià Bosch pren el relleu de Josep Maria Mompó com a director del grup.

Les raons d'aquesta aturada poden ser que els grups teatrals amateurs de Ciutadella han patit de primera mà la manca d'infraestructures teatrals en els últims anys. També es troben que són les mateixes persones les que encapçalen una feina voluntària i veuen com és necessari un canvi generacional per tirar endavant nous projectes.