TW
0

autofitxa
Em dic Stéphanie Mahé, nascuda el 1974 a un poble molt petitó que es diu La Roche Derrien, situat al departament de Trégor, a la Bretanya francesa. Em vaig enamorar de Menorca el dia que em va portar el meu marit, Ignasi Truyol. Tenim una filleta que farà 5 anys i que es diu Teresa. Acabem de fer realitat el nostre somni, crear el nostre hotelet a Ferreries.

Com sorgeix la idea de crear un hotelet com aquest a Menorca?
La primera vegada que el meu marit em va portar aquí em vaig enamorar, literalment, de l'Illa. Teníem clar que volíem passar uns anys de la nostra vida a Menorca, i les circumstàncies i les oportunitats van fer que trobéssim aquesta casa. Va ser espontàniament com vam decidir obrir l'hotelet, petitó, que també fos casa nostra, perquè hi visqués la nostra família.

Què hi han trobat d'especial a l'Illa?
Pau, llum, integritat, molt de caràcter i personalitat.

Com encaixa el seu hotel al sector turístic menorquí?
Nosaltres ens vam plantejar una cosa petita perquè pensem que pot ser una clau per sortir d'aquesta crisi, amb coses més petites, més autèntiques. De fet, nosaltres és el que cerquem quan viatgem, coses amb estil, amb encant, personal. Que convidi a poder compartir amb la gent local. Per això ens va semblar bé Ferreries. Aquí pots sortir a fer un cafè amb la gent, pots anar a la biblioteca a llegir el diari, anar al forn. Poder compartir, respectant sempre l'espai de la gent que ve a casa, la seva intimitat. Volem oferir quelcom diferent, formar part del canvi que s'està produint. No s'ha de tenir por del canvi, no podem viure sempre amb el mateix sistema, cal una transformació.

L'Illa té prou atractius per oferir?
Sí, n'hi ha però encara se'n poden crear molts més. A nivell turístic hi ha una gran oferta, però l'important és que la gent estigui satisfeta, que torni. Però el que falla és la promoció. Fa anys que la gent ve cercant la platja, i tal vegada és l'hora de convidar-los a fer altres coses. Que fàcilment, sense gastar gaire diners, puguin passar un dia d'excursió a cavall, o fent kayak. Crear un producte per desestacionalitzar Menorca.

És difícil fer-se un lloc comercialment en el sector turístic?
Nosaltres acabem d'obrir, l'any que ve ho tindrem una mica més clar. Segur que costa però som valents. De totes maneres, el contacte que hem tingut amb altres establiments de semblants característiques ha estat molt obert i transparent, intentant que el macroprojecte que és crear aquesta oferta durant tot l'any beneficiï el producte Menorca. A nivell de les administracions hi ha predisposició, sembla que hi ha una convergència. Seria interessant crear una xarxa, una federació d'establiments, perquè tothom avancés solidàriament. Entre nosaltres intentem crear relacions. Per exemple Binigaus Vell té cavalls i amb la relació entre nosaltres hi sortim guanyant tots dos. Si hi ha voluntat hi guanya tothom, compartint experiències i remant tots en la mateixa direcció.