Visites. El rector de Sant Francesc explicà ahir als visitants les obres realitzades en el primer dia en que la parròquia reobrí al culte - Paco Sturla

TW
0

"Tornam a ca nostra, l'església ha quedat preciosa", comentaven els parroquians de Sant Francesc de Ciutadella en la primera visita a l'església després de les obres de reforma i consolidació. Ahir es va recuperar el culte, en la primera missa del capvespre, després d'un any d'obres i de molta feina per a rentar la cara d'un temple molt estimat pels ciutadellencs.

El cor feia temps que estava apuntalat i, amb el projecte de l'arquitecte Miquel Àngel Apesteguia, s'ha consolidat i restaurat, amb la recuperació de les arcades laterals originals. El rector, Gerard Villalonga, explica que s'ha completat el cadiram de l'altar, a càrrec de Fusteria Camps, i s'ha col·locat la pila baptismal original als peus del presbiteri, que també s'ha enrajolat de nou. S'han executat obres molt necessàries a la parròquia com la conducció del clavegueram, la dotació de sanitaris i la supressió de barreres arquitectòniques per facilitar l'accés de persones amb discapacitat per la porta de la Plaça des Born. A la vegada s'ha fet la teulada nova del creuer principal. Les obres, executades per Tandrisa per 240.000 euros, han estat possibles a través de la subvenció del Govern balear. A part, la parròquia s'ha fet càrrec de la pintada general de l'interior del temple. És per açò que el rector fa una crida a l'aportació econòmica dels fidels per assumir les despeses extres. Gerard Villalonga comenta que aquesta ha estat una primera fase d'actuació en el temple i confia en la col·laboració de l'Administració per assumir futures intervencions pel garantir el manteniment d'una església que va ser l'antic convent dels franciscans. El rector agraeix l'aportació del Govern, la feina de les empreses que han participat en les obres i dels voluntaris de la parròquia i la Confraria del Natzarè que han fet la neteja del temple.