22 - Paco Sturla

TW
0

Aficionats a la cuina, amants de la bona taula, turistes, curiosos i públic en general ompliren ahir la plaça de la Catedral en les segones Jornades Gastronòmiques de Ciutadella. El matí de pluja no aconseguí deslluir el mercat de productes autòctons instal·lat baix la carpa i on es van poder tastar els dolços de Cas Sucrer; formatges i embotits de les marques es Tudons, Subaida, Hort de Sant Patrici, Pepe Luna i Binigarba; el vi Binitord, i els licors Biniarbolla. Un dels productes que despertà la curiositat del públic va ser la cervesa Illa, la primera feta a Menorca.

Les jornades faran que aquest cap de setmana Ciutadella es converteixi en epicentre de la gastronomia de l'Illa. Un total de 10 restaurants ofereixen una ampla oferta de plats elaborats a preus assequibles per a promocionar la cuina local: Nousetun, Don Giacomo, La Guitarra, es Puntet, Molí des Compte Asador, Yuzu, es Passeig, Las Brasas, sa Caldereta i Aquarium. Les segones jornades són una iniciativa del Pla de Dinamització del Producte Turístic de Menorca (PDPT), que lidera el Consell, amb la col·laboració de l'Associació de Restauració de Menorca, ASHOME, l'Associació Menorquina de Bars i Restaurants i l'associació ACOMER.

El conselller de Turisme, Lázaro Criado, destacà que iniciatives com les jornades gastronòmiques tenen com a objectiu donar a conèixer el potencial de la cuina i els productes locals com una oferta diferenciada i com a atractiu per a desestacionalitzar la temporada. "Es tracta de posar en valor la cuina identitària nostra, com un valor afegit". La responsable de Turisme del Govern balear, Joana Barceló, ressaltà el dia de festa que ahir respirava Ciutadella. "Volem demostrar que a Menorca tenim moltes coses per oferir, i la gastronomia i els nostres productes són un dels atractius més especials". Les jornades superaren totes les previsions en afluència de públic, que a més de gaudir dels tasts de menjar, va participar en les activitats paral·leles, com l'espectacle infantil del matí, el show-cooking i la música. Les jornades, tot i ser liderades pel Consell, són possibles gràcies a l'aportació dels empresaris de la restauració. Bartolomé Carrasco, en nom del sector, animà a mantenir la iniciativa i la unió professional per a revaloritzar la gastronomia local. La batlessa, Pilar Carbonero, donà suport amb la seva presència a l'acte.