Quadres. Els personatges de Gemma Aguasca juguen a ser protagonistes del millor espectacle del món - Gemma Andreu

TW
0

El domador de lleons, l'acròbata i la contorsionista, el "més difícil encara" de l'amazones o el pallasso i el trapezista són alguns dels personatges que protagonitzen la primera exposició individual a Menorca de Gemma Aguasca, qui firma també Gas, a qui ja es coneixia per la seva participació en nombroses col·lectives. És, idò, un gust poder comptar ara amb una sèrie de quadres que l'artista ha realitzat expressament per la galeria Tres3tres, que trobam al Moll de Llevant del port de Maó, i que ha dedicat íntegrament a un tema que li ve de perles: el circ.

Gemma Aguasca (Barcelona, 1972) s'expressa en un tipus de pintura que si bé pot semblar dedicada a la infància pel seu estil amb el missatge de cada quadre, i també la seva resolució, va més enllà obrint-se al gran públic sensible als temes bonics de la vida. Aguasca té un personatge, sempre amb un sol ull, ben obert, molt blanc, i que mira de reüll, que l'adapta a la idea que desenvolupa en cada sèrie. Pinta, normalment, sobre fustes i millor si són trobades pel carrer i a més de l'acrílic li agrada jugar amb el collage, bé li queda quan utilitza paper de diari.

Aguasca es va especialitzar en escultura a Belles Arts, disciplina que també practica, i il·lustració a l'Escola de la Llotja de Barcelona. Porta uns anys vivint a Felanitx, Mallorca, tot buscant el que una illa pot oferir enfront a la gran ciutat. A il·lustrat llibres infantils i també realitza pintures murals, també dedicades als més petits.

L'exposició és pot gaudir a la galeria Tres3tres fins el 9 d'octubre.