TW
0

Els ciutadellencs Cris Juanico i Esperança Rotger han posat en marxa la seva pròpia escola de música, "Sa Fàbrica de Músics", un projecte on hi té cabuda no només la vessant didàctica i formativa, sinó també aquella més dirigida a la creació, tot aprofitant la confluència de disciplines i ensenyaments que es desenvoluparan.

Ja està obert el període de matrícules. De moment compten amb una quarantena d'inscrits. L'oferta formativa és molt àmplia. L'escola de música es sustenta sobre un programa d'estudis molt complet que inclou els ensenyaments d'un bon nombre d'instruments; llenguatge musical; conjunt instrumental; harmonia; noves tecnologies; arranjaments; estètica, anàlisi i audicions; harmonia tradicional; contrapunt; història del jazz; big band; humanitats i piano complementari. Tot, dividit en nivells des de l'elemental, passant pel mig-baix i acabant en el mig-alt. Són cursos quadrimestrals en que es pot cursar una única assignatura o combinar-la amb una o dues més.

Per oferir totes aquestes matèries, el centre disposa d'un bon nombre de professors. Entre ells, músics com Marco Mezquida (piano jazz), Sergi Martín i Pere Arguimbau (guitarra elèctrica), Alberto Marín (guitarra flamenca), Anabel Villalonga (guitarró), Lluís Gener (baix elèctric), Víctor Méndez (caixó flamenc i percussió llatina), Paqui Ferrés (castanyoles i cor Gospell), Carles de la Primavera i Xavier Larsson (saxo), David Marquès (bateria), Lore Arantzamendi (cant jazz), Vicent García (trompeta), i els propis directors de "Sa Fàbrica de Músics", Esperança Rotger (piano modern i flamenc) i Cris Juanico (guitarra i cant modern).

Complements
Un altre dels atractius d'aquest centre és l'organització de seminaris, sessions magistrals, audicions escolars i classes de perfeccionament. "La idea és poder comptar amb artistes i persones específiques perquè il·lustrin amb els seus coneixements".

En aquests moments, "Sa Fàbrica de Músics" està en un local provisional al número 24 del Carrer Dormidor de ses Monges, però en un termini màxim d'un any esperen poder-se traslladar al seu nou espai. Serà on Cris Juanico hi té el seu estudi de gravació, un edifici en el que s'hi faran unes millores perquè pugui acollir les aules i les dependències necessàries.

Completant l'oferta de Ciutadella
Segons Juanico, a Ciutadella hi manca desenvolupar els estudis sobre música moderna. "L'Escola Municipal de Música serveix, bàsicament, per nodrir la Banda. Nosaltres comencem amb els instruments més típics però la idea és obrir-nos també cap a la música electrònica". A més, el projecte persegueix poder oferir ensenyaments reglats de grau mitjà. Per aquest motiu, l'escola està en contacte amb un centre privat de Barcelona per tal d'associar-s'hi.

Per al seu creador, "Sa Fàbrica de Músics neix amb un esperit no només d'escola sinó també com a nucli aglutinador, on se facin coses, se mesclin disciplines. Perquè d'aquesta mescla en surten creacions molt interessants", assegura el veterà músic.