Seguiment. Un bon nombre d’agents van assistir primer a la Sala Multifuncional i després a Coves Noves per compartir el dinar de germanor - Javier

TW
0

La implantació del policia tutor a Menorca va començar a Ciutadella el 2008 i, progressivament, s'està estenent a la resta de pobles. Ara n'hi ha també a Alaior, Ferreries i es Mercadal, i es Castell i es Migjorn ja ho estan estudiant. El darrer curs, aquests agents van fer 531 intervencions, 220 d'elles per combatre l'absentisme escolar. En total hi ha 21 centres amb el Programa Policia Tutor, del que se'n beneficien 6.506 alumnes.

Aquestes van ser les dades més significatives que es van exposar ahir, durant l'acte de celebració de la festivitat de Sant Rafel, patró de la Policia Local de Menorca, un acte que es va desenvolupar a la Sala Multifuncional des Mercadal. Una diada festiva que enguany s'encarregava d'organitzar el municipi del centre de l'Illa, i què va reunir representants dels cossos policials de tots els pobles, així com també de la resta de forces de seguretat amb presència a Menorca.

Reconeixement
L'acte va comptar amb la presència de la consellera balear d'Innovació, Interior i Justícia, Pilar Costa, del director de l'Administració General de l'Estat a Menorca, Javier Tejero, el president del Consell, Marc Pons, així com dels batles o regidors en representació dels vuit municipis menorquins. Però el protagonisme no era per a la classe política, sinó per als nombrosos agents de les policies locals presents a l'acte i que ompliren els seients de la sala mercadalenca. Per açò, els representants polítics van cedir el protagonisme als cossos policials, "per la vostra feina de la que ens en beneficiem tots", una dedicació "que massa vegades passa desapercebuda", va senyalar el president del Consell. Mentre, Pilar Costa es va referir a la proximitat del policia local als ciutadans, així com als esforços continuats que fan administracions i agents a l'hora de millorar el servei que s'ofereix a la societat.

Durant l'acte es van lliurar diplomes als 59 agents que durant el 2009 van realitzar cursos de formació a través de l'Escola Balear de l'Administració Pública. Concretament, fins a 15 policies van fer el curs d'oficial de policia local, 24 el bàsic de policia judicial, quatre van assistir a les jornades tècniques de policia tutor, i la resta va participar al curs de policia tutor i treball amb menors.

Un altre moment de la cerimònia va ser l'entrega de trofeus de les competicions esportives celebrades els dies previs, concretament de futbol 7, bàsquet, atletisme, tir amb arc i d'un campionat de truc. L'acte finalitzà amb l'entrega de la bandera de la Policia Local de Menorca als representants de Maó que l'any que ve organitzaran aquesta celebració. Des de la Sala Multifuncional es van desplaçar tots fins a un hotel de Coves Noves, per finalitzar la diada amb un dinar de germanor.