TW
0

Autofitxa
Em dic Estela Pons Cardona i tinc 21 anys. Vaig néixer a Maó, però actualment visc a Barcelona. Som estudiant del Grau d'Administració i Direcció d'Empreses a la Universitat de Barcelona. M'agrada sortir amb les amigues i viatjar.

Quins cicles formatius de Formació Professional va cursar?
En acabar la ESO vaig decidir estudiar un Grau Mitjà de Gestió Administrativa, realitzant pràctiques en una empresa col·laboradora de l'institut, per adquirir així uns majors coneixements de tot el que havia estudiat. A continuació, vaig continuar estudiant un Grau Superior d'Administració i Finances al mateix IES Pasqual Calbó i Caldés.

Mentre realitzava algun d'aquests cursos també va estar treballant. Com s'ho va compaginar?
Treballava pel matí, anava a classe per les tardes i estudiava a la nit. Va ser una etapa una mica dura, però no hi ha res que un no es proposi que no es pugui complir.

Quina valoració en fa dels cicles que va fer?
En els dos cicles formatius cursats he après molt, són complerts tant quant a la teoria com a la pràctica, s'estudien molts temes que després, per anar a treballar a una empresa, són molt útils.

Què la va motivar a començar una carrera universitària?
En veure la dura crisi que ha sofert l'illa de Menorca durant els últims anys, i en veure que no hi ha prou feina per a tots, vaig decidir continuar els meus estudis per a poder trobar un treball millor en el futur.

Havia pensat mai, abans d'estudiar Formació Professional, en realitzar estudis a la universitat?
La veritat és que no m'ho havia plantejat mai, però n'estic contenta, d'haver pres aquesta decisió.

Com vostè hi ha molta gent que ha seguit el mateix camí. Alguns són amics seus?
És una experiència que si es pot, s'ha de fer, la recomano a tothom. Hi ha companys de la meva classe del Grau Superior que han continuat estudiant carreres universitàries a distància, alguns continuen amb la mateixa branca d'estudis i d'altres no.

Fa unes setmanes que viu a Barcelona, quines han estat les primeres impressions?
Ha estat una impressió molt bona i molt positiva, sobretot un gran canvi, d'una illa tan petita a una ciutat tan gran. I també a l'hora d'emancipar-se i viure sola, però una vegada t'hi acostumes, tot es veu des d'una altra perspectiva.

Què li agradaria fer en un futur?
M'agradaria estudiar oposicions i ser funcionària de l'Estat.