Claustre. Vicenç Tur va fer entrega d’un diploma a participants i organitzadors de "Sa Plaça al Plat" - Gemma Andreu

TW
0

"De sa Plaça al plat" acaba la segona edició amb la satisfacció dels organitzadors del mercat del Claustre, els dotze restauradors que han cuinat les degustacions i l'Ajuntament de Maó que ahir va entregar un diploma de reconeixement a totes les persones i entitats que han participat en aquesta iniciativa.

Per segon any consecutiu, i ja es prepara la tercera edició per a l'any que ve, cada dijous de l'estiu al Claustre del Carme hom podia degustar un plat cuinat segons una recepta tradicional menorquina o una de nova creació on els productes autòctons eren l'ingredient principal. Fins a 4.000 racions han estat servides per dotze restaurants que han fet les delícies dels visitants amb plats com la crema d'ou fregit amb cruixent de sobrassada; oliaigu amb figues; aguiat de calamar amb albergínia i patata o crema de carabassó blanc de Menorca amb núvol de formatge de Maó curat.

"De sa Plaça al plat", a més de posar en valor la cuina tradicional i els aliments propis de l'Illa, es presenta com un nou atractiu per als turistes que visiten la ciutat i que la volen conèixer amb major profunditat. A més és una bona promoció dels comerços del Claustre que ofereixen els productes i que van tenir la iniciativa de celebrar aquest esdeveniment setmanal per al qual ja han rebut propostes de cara a la tercera edició, com avançar la data de començament, com va apuntar Joana Tudurí, presidenta de l'associació de comerciants. Per la 'any que ve s'espera, també, comptar amb la participació de més restaurants de la nova associació "ACOMER", vist l'èxit d'aquesta edició.

Bosses de compra
Els comerciants del Claustre del Carme presentaren ahir dues noves bosses de compra que es repartiran, més de la meitat, gratuïtament entre els clients que comprin aquests dies en els seus comerços per fomentar un consum més sostenible i responsable. Per aquest motiu s'han realitzat 10.000 bosses de plàstic reutilitzables per a les quals han comptat amb la màxima subvenció de 10.000 euros que els ha atorgat la conselleria de Comerç, Indústria i Energia com acció promocional. Hi han participat els 38 comerços de sa Plaça que per unanimitat han vist bé la iniciativa que des d'ahir és una realitat.

Les bosses porten dues imatges del Claustre que l'identifiquen com a centre comercial. Es tracta de dues fotografies realitzades per Gràcia Ribalaiga qui també s'ha ocupat del disseny de la bossa. Sobre un fons negre una de les bosses presenta una fotografia de l'ambient de compra del claustre i l'altra una de les mènsules esculpides per Comas que representa, amb la cara de la figura mig tapada, simbòlicament la fe i la justícia. Quan la bossa està oberta, i per tant plena, es llegeixen els noms dels comerços participants que s'han situat als laterals.