El dissenyador cercarà a la seva casa menorquina la inspiració per engegar la tasca - Arxiu

TW
0

Àlex Gifreu López no oblidarà mai el 2010. Després de gaudir d'un any d'èxits professionals, al dissenyador menorquí se li presenta un dels millors reptes de la seva carrera. Primer, se li va encarregar el disseny del pavelló espanyol, i, en poc temps de diferència, també el català i el balear per a la Biennal de Venècia, l'exposició internacional de major prestigi en les arts.

Gifreu i el seu equip, l'Estudi Bis, hauran d'idear l'espai on exposarà Dora García, l'artista escollida per representar el pavelló espanyol. "Me fa molta il·lusió, sobretot a nivell sentimental. Amb na Dora hem treballat en altres projectes i hi ha molt bona relació", diu Gifreu. Pel que fa a Catalunya i Balears estaran representades per l'artista Mabel Palacín, artista amb la que el dissenyador també ha col·laborat. "La bona sintonia amb ambdues artistas serà fonamental", afegeix.

El dissenyador menorquí encara no ha definit cap idea. "Primer hem de veure el treball de les artistes". Diu que començarà a treballar a partir de principis de novembre tenint com a fita que la Biennal de Venècia s'inaugurarà el 4 de juny i romandrà oberta fins el 27 de novembre de 2011.

És un repte professional al qual Gifreu haurà de dedicar tot l'esforç i inventiva. Per açò avança que abans de final d'any té previst desplaçar-se a Ciutadella un parell de setmanes per començar a treballar en el projecte. És el seu lloc preferit per concentrar-se i desconnectar. "Una part del projecte el vindré a fer a Ciutadella. Necessit tranquil·litat i estar aïllat. Açò no ho trob enlloc, només aquí", comenta.
Àlex Gifreu, com cada any, ha passat les passades vacances d'estiu a l'Illa natal. La seva mare, Rosanna López Llufriu, és neboda del recordat doctor Laureà López de Ciutadella, i és cosina dels germans López Casasnovas. Tot i tenir la residència a Catalunya, Gifreu i la seva mare mantenen la vinculació amb l'Illa. El dissenyador va estudiar Disseny Gràfic a Olot i a partir de 1995 inicià una etapa d'aprenentatge i perfeccionament a gabinets de disseny d'arreu del món: Londres, Berlín, Boston, Nova York i Amesterdam.

El 1998, amb Pere Álvaro, fundà l'Estudi de Disseny Gràfic Bis, amb seus a Figueres i Barcelona, que realitza treballs per a empreses i institucions d'arreu del món. Gifreu ha guanyat enguany els Premios Visual de Diseño de Libros (Madrid), i ha obtingut dos ors i dos bronzes en els Premis Laus de Disseny, així com distincions a l'Art Director Club de Tokio i de Nova York. El mèrit, però, l'atribueix a la feina d'equip de l'Estudi Bis.

Gifreu també és professor de l'Escola d'Art i Disseny Eina de Barcelona. El dissenyador diu que viu a Catalunya "per motius professionals" i no descarta establir-se algun dia a Menorca.