Ferralla. Maó ha estat el municipi que més material ha acumulat seguit d’Alaior - C.R.U.E.M.

TW
0

La segona campanya de recollida de ferralla organitzada pel Consorci de Residus Urbans i Energia de Menorca va extreure del camp un total de 78.965 quilos de ferralla durant els mesos de juliol i agost.

Aquesta iniciativa pretenia ampliar els serveis prestats per part de les administracions locals a la comunitat pagesa de l'Illa, valoritzar a través del reciclatge la ferralla generada en els llocs i minimitzar l'impacte mediambiental i paisatgístic que representa l'acumulació de ferralla al camp.

D'aquesta manera, durant els mesos de juliol i agost el Consorci de Residus Urbans i Energia de Menorca, entitat integrada per tots els ajuntaments de l'Illa i el Consell insular de Menorca, va rebre 61 avisos alguns dels quals van fer necessaris dos viatges a causa de la gran quantitat de ferralla acumulada. Així, les empreses gestores van realitzar 65 viatges en total. FRAMA S.C. va gestionar 30 avisos i 32 viatges mentre que l'empresa Metalls Can López S.L. va gestionar 31 avisos i 33 viatges.

Respecte els municipis amb major ferralla recollida, cal destacar que dels 78.965 quilos, 36.711 van ser extrets de finques ubicades en el terme de Maó mentre que 15.490 quilos van ser arreplegats d'Alaior.

La ferralla global representa un 68 per cent del total recollit en la primera campanya desenvolupada l'any 2008 quan es recolliren 116.890 quilos, unes xifres que anuncien que l'acumulació d'aquest material al camp es va reduint paulatinament.

El cost de la campanya ha estat de 8.920 euros per la qual cosa s'ha sol·licitat ajut a l'Associació Leader Illa de Menorca i al departament d'Economia i Medi Ambient del Consell.

Cal destacar que la segona campanya s'ha dut a terme després del gran èxit de la primera edició que organitzà UCAME, l'ADS boví i la Conselleria d'Agricultura, Ramaderia i Pesca del Consell insular.