TW
0

Carabassó antic, meló blanc de tot l'any, síndria blanca de la Vall o guixó de careta negra són algunes de les fruites i verdures que formen part de la primera guia de varietats locals de Menorca publicada per la Conselleria d'Economia i Medi Ambient amb la col·laboració de l'Associació de Productors d'Agricultura Ecològica a Menorca (APAEM).

El manual inclou de moment 18 fitxes de les 53 varietats autòctones recuperades al Banc de Llavors situat al Centre de Capacitació i Experiències Agràries Sa Granja. Estan classificades en sis famílies botàniques i cada fitxa inclou informació descriptiva, sembra i plantació, collita i recol·lecció de llavors, entre altres aspectes. Les varietats han estat elegides segons atractiu i rendibilitat comercial.

Aquesta guia és el resultat de l'execució d'una de les accions del projecte Fomento de las Buenas Prácticas Ambientales en la Reserva de Biosfera que el Consell va iniciar el novembre de 2008 en el marc del Programa Empleaverde gestionat per la Fundación Biodiversidad i cofinançat pel Fons Social Europeu.

L'Executiu insular repartirà 4.000 guies digitals a tot Balears entre associacions i persones vinculades al món de l'agricultura i que es poden descarregar omplint un formulari a través de la pàgina web del Consell. A més, d'aquí a uns dies s'editaran 800 guies en paper.