TW
0

Autofitxa
Vaig néixer a Ciutadella el 1980. Tenc 29 anys, estic casada, tenc una filla de tres anys i un fill en camí. Som tècnic superior en Animació Sociocultural. Treball com a tècnica municipal de Joventut i com informadora juvenil de l'Ajuntament de Ciutadella. Som molt de la terra, molt ciutadellenca: m'agrada el fandango, anar a fora, voltar sa Contramurada i estic aprenent a fer coques i menjar. Prest tocarà fer bunyols!

D'ençà el març presideix el Consell de la Joventut, quina és la seva funció?
L'integren les associacions juvenils menorquines i la nostra labor és fer feina tant per aquestes entitats com pels joves de Menorca.

Què demanen avui dia els joves?
Sobretot instal·lacions per poder utilitzar, en funció dels interessos; per exemple, locals d'assaig per a grups de música. També espais de trobada, espais d'oci i activitats.

I què estan fent per la joventut?
Hem començat a elaborar una guia de recursos i serveis a nivell insular adreçada a entitats juvenils i als joves. Un estudiant contractat ha fet el treball de camp. A final d'any volem presentar la guia.

S'ha organitzat mai una trobada dels joves de Menorca?
Volem organitzar la primera festa del Consell de la Joventut, on hi haurà actuacions de dansa, teatre i música, amb una mostra de les entitats integrants, que són tretze.

Com es pot donar a conèixer la comissió i la seva labor?
Una proposta del Consell de la Joventut és l'edició d'una revista per divulgar la feina que es fa i de les entitats que l'integren. Sortirà a final d'any i serà anual, com un mitjà per divulgar el que es fa a Menorca per la joventut.

L'Àrea de Joventut, necessita regidoria pròpia a un ajuntament?
És una àrea que sol estar enganxada a Educació. En el cas de Ciutadella, el 2009 la gestió de Joventut tornà independent amb un regidor propi. Açò ha donat pes a l'àrea. Per a moltes administracions, Joventut va al final de la llista de prioritats.

Quants casals joves hi ha a l'Illa?
Hi ha vuit casals, a tots els pobles, manco a Maó. El de Ciutadella s'inaugurà l'any passat.

Són espais necessaris?
I tant! Per exemple, en el cas de Ciutadella abans participàvem en programes d'oci alternatiu per als joves, però eren puntuals. Amb el Casal de Joves disposen d'un espai de trobada regular, un lloc estable on reunir-se, especialment a l'hivern, i on en pots fer el seguiment. És molt important que hi hagi casals a tots els pobles.

Comença un nou curs, quines són les activitats que més interessen?
Les activitats novedoses i aquelles de difícil accés. Per exemple, els agraden les activitats de risc, creatives, de circ... El Casal de Joves possibilita un punt de dinamització. Es pot fer una feina educativa molt bona a través de l'oci.

Es propaga en la societat una imatge negativa dels joves?
No me sembla correcte. Són persones dins la societat i igual que els adults sempre n'hi ha qualque un que s'ha de fer veure. Quan hi ha un fet negatiu relacionat amb un jove, es recalca que ha estat un jove. La joventut és una etapa polida, d'aprenentatge, de ganes i il·lusions. Si ens miràssim els joves amb uns altres ulls en podríem aprendre molt. El que passa és que no sabem escoltar aquest col·lectiu.