Explicació. Els alumnes, escoltant Miquel Àngel Limón mentre els descrivia l’edifici - Cris

TW
0

L'Ajuntament de Ciutadella va rebre ahir dijous matí al Saló Gòtic, el primer grup d'estudiants del curs. Una proposta educativa emmarcada dins el programa "Obrint portes" que duu per nom "El govern de la ciutat. Coneguem l'Ajuntament de Ciutadella" i que dóna a conèixer l'organització i les funcions que aquest compleix en la vida pública del poble. Com a objectiu principal, aquest taller pretén crear una primera consciència de vida comunitària, alhora que es dóna a conèixer la Casa Consistorial com a patrimoni historicoartístic.

El grup d'alumnes de 4t B d'ESO de l'IES M. Àngels Cardona va ser rebut per Magí Muñoz, regidor d'Educació i Serveis Socials, que els va explicar amb detall l'organització interna de l'Ajuntament, mentre que Miquel Àngel Limón va ser l'encarregat d'explicar-los, amb molta mà esquerra, la història i les característiques arquitectòniques de l'edifici.

A banda del Saló Gòtic, els alumnes van poder recórrer altres dependències de l'Ajuntament, i veure de molt a prop, el penó que surt cada 17 de gener a la processó de Sant Antoni, el "Llibre Vermell" i "l'Acta de Constantinoble".

L'oportunitat de sentir-se com a casa, no la van desaprofitar. Al·lots i al·lotes van gaudir la visita com si fos la primera vegada, en alguns casos ho era, que entraven a l'Ajuntament. Darrere d'ells en vindran molts d'altres. Aquest taller, que fa cinc anys que es realitza, l'aprofiten cada curs uns cinc-cents estudiants.