Pedro Seguí Gomila. Expolicia local de Maó - Javier

TW
1

Autofitxa
Sóc en Pedro Seguí Gomila, nascut a Maó el 1945. Estic casat amb Felicita Felis Prieto i tenc cinc fills. Sóc molt conegut perquè d'ells, tres són trigemins. Entre les meves aficions hi ha pescar i passejar, i durant quaranta anys he estat policia local a Maó, una feina de la que m'he jubilat enguany, per Sant Joan. Ara deixo la feina content per haver servit el poble.

Què sent en un moment com l'actual, en què fa front a la jubilació i deixant la seva feina de sempre, a la Policia Local?
Poder arribar a la jubilació és una il·lusió molt grossa, per haver pogut servir el poble durant quaranta anys.

Ha estat tota una vida dedicada a ser policia. Com va ser que es va decidir a optar per aquesta professió?
Tenia un familiar dins l'Ajuntament i a jo m'agrada molt ajudar el poble. Va ser el principal motiu que em va dur a fer-me policia.

Què és el que més destacaria de la tasca que realitza un agent?
El servei social que realitza, que moltes vegades no és reconegut. Però bé, es fa amb estima.

Quines són les majors dificultats que tenen els policies a l'hora d'exercir la seva tasca?
Avui per avui, les majors dificultats estan relacionades amb la circulació. Que els conductors, moltes vegades, no reconeixen la feina que fa la Policia Local per regular el trànsit. En general, la del policia és una feina molt sacrificada, tant de dia com de nit, i sovint es veu al policia com un enemic quan en realitat és un amic.

Quina és l'actuació que recorda amb major estimació?
Principalment, les entrades i sortides a les escoles, amb aquells fillets i filletes que et deien bon dia. És el més polit que hi ha, que el matí, quan s'aixequen, veuen aquell guàrdia i li donen el bon dia. És una feina molt guapa.

I quina és l'actuació que menys desitja un policia?
Com és lògic, accidents i incidents. Per desgràcia m'ha tocat viure'n bastants.

Com definiria l'estat o la salut dels cossos de la Policia Local d'avui en dia?
Jo crec que estan molt bé, és molt bona. Hi ha molt bon companyerisme. I pel que fa a la relació entre els cossos dels diferents municipis hi ha que dir que són molt bones relacions. Avui per avui ho són. Igual com també amb la Policia Nacional i la Guàrdia Civil.

I es podria millorar encara més en aquest sentit?
Sempre es pot millorar, però crec que ara les relacions ja estan molt bé.