Exposició. Bru Rovira fotografia la maternitat com una llum d’esperança en situacions extremes - Javier

TW
0

"Vaig pensar: no hi ha res ni ningú que pugui arrabassar a un ésser humà la seva força interior. Sempre podràs trobar al teu interior una espurna d'humanitat i de bellesa per agafar-t'hi". Bru Rovira és l'autor de les 16 instantànies que es mostren a l'exposició "Maternitats" que La Caixa fa arribar fins Maó després d'itinerar per Madrid i Barcelona i abans de dirigir-se a altres indrets com Santander o Tarragona i Girona.

Enmig de guerres oblidades, camps de refugiats, situacions d'autèntica pobresa, però també de presons i hospitals de països desenvolupats, Bru Rovira fotografia en situacions molt adverses la relació única on hi sobresurten la bellesa i l'amor entre la mare i els seus fills. Des de Guatemala fins a la regió índia d'Andhra Pradesh, passant per Rwanda, Belgrad, el Txad o Barcelona. Darrera cada imatge hi ha una història de dolor, de patiment i de por, però el que sobresurt és el sentiment universal d'una mare envers el seu fill, que el fotògraf capta de manera extraordinària i que a més explica amb uns texts que es poden escoltar mitjançant auriculars i que s'enriqueixen amb la mostra, en unes pantalles, de dibuixos fets pels infants que visiten l'exposició.

L'exposició, que es pot visitar fins el 30 de novembre, es va inaugurar ahir amb la presència del seu comissari Oriol Rovira qui va donar compte de totes les històries viscudes pel seu pare que ha viatjat per mig món cobrint els principals conflictes internacionals sempre prestant especial atenció a l'aspecte social i a les històries personals que solen passar desapercebudes entre cúmuls de xifres que fan llegir el món en termes econòmics i que despersonalitzen els problemes.

Maria Josep Morell, regidora de Cultura de l'Ajuntament de Maó, es va mostrar molt satisfeta de rebre una exposició com "Maternitats". Morell va ressaltar el sentiment de veritat pur i tendre que reflecteixen totes les imatges que va catalogar com un homenatge a les mares i també a homes com Bru Rovira que saben compartir aquesta sensibilitat.
"Maternitats" és un projecte que també s'ha donat a conèixer a les escoles, a Maó també se poden concertar visites escolars, amb uns resultats que, segons els organitzadors, han fet créixer encara més l'exposició.