Las noves campanes ja s'han començat a instal.lar. - C.M.

TW
0

Aquest cap de setmana està previst que quedin enllestides les feines de instal·lació de les noves campanes que, d'ara endavant, han de regir les celebracions de la comunitat migjornera des del campanar de l'Església de Sant Cristòfol.

El projecte l'ha dut a terme l'empresa valenciana 2001 Tècnica i Artesania S.L. Fa poc més d'un any que es va decidir donar solució al deteriorament que presentaven les campanes existents per la qual cosa tres empreses especialitzades presentaren les solucions que cregueren més adients. El que finalment ha realitzat l'empresa valenciana han estat treballs de substitució de la tremuja de ferro de la campana major, per una de fusta, i instal·lació de dues campanes noves: mitjana i petita.

La novetat és que s'han automatitzat les tres campanes la qual cosa permet programar l'hora que han de tocar. Una altre novetat és que es pensa fer servir l'opció de que toquin les hores del dia. El pressupost ha estat de devers 25.000 euros.

La història de les tres campanes, fins ara lligades a la vida dels migjorners, es remunta, pel que fa a la mitjana, al 1940 any en el que el bisbe Pasqual la va beneir. És la que presentava un deteriorament major. La petita es va instal·lar en la dècada dels anys setanta del passat segle. I, finalment la major, l'única de les tres que seguirà en el campanar migjorner, ara amb tremuja nova de fusta, fou instal·lada el 1984.

Des del seu lloc privilegiat, al bell mig de la població, i des de l'eixerit campanar, les noves campanes, baix l'advocació de la Verge Maria, Sant Antoni i Sant Cristòfol, seran testimoni del devenir de la població, anunciant penes i alegries, mentre la gent que habita aquest bocí del migjorn de l'Illa, va fent camí.