TW
0

L'Associació de Teatres i Auditoris Públics de Balears ha atorgat el premi al millor espectacle teatral 2009 a l'obra menorquina "El solitari Oest", una producció de La Fornal d'Espectacles (Mallorca) i Moll Oest Espectacles (Menorca) dirigida per Pitus Fernández, que ha estat guardonat com a millor director. Més un tercer premi, per a l'actor Emilià Carrilla que estava acompanyat en el repartiment dels actors menorquins Rodo Gener i Josep Mercadal.

"El solitari Oest" va ser la primera peça de la productora Moll Oest Espectacles que s'erigia com la primera companyia professional de teatre de Menorca. Els resultats no poden haver estat millors, l'obra també està nominada als Premis Escènica Teatre i Dansa de les Illes Balears, que a més també ha nominat al director i a dos dels actors, Emilià Carrilla i Rodo Gener.

L'entrega dels Premis de les Arts Escèniques i Musicals serà el dissabte 8 de gener a l'Auditori Sa Màniga, de Cala Millor, coincidint amb la representació de "El solitari Oest", que havent-se incorporat al circuit Projecte Alcover ha estat representada més de vint vegades en diversos llocs de Catalunya, València i les Illes Balears. A Maó, al Teatre Principal, es va estrenar el 4 de setembre de 2009 i a Ciutadella es va representar el 22 d'octubre del mateix any amb gran èxit tant de públic com per les crítiques que ha anat rebent allà on s'ha representat.

"El solitari Oest" és una viciosa comèdia negra que explica la història que va escriure MacDonagh sobre l'enemistat entre dos germans i el capellà que intenta interferir.