TW
0

L'associació Amics de la Mar de Menorca ha obert aquesta setmana al públic la Caseta de Comandància. L'emblemàtic edifici del port de Ciutadella torna a funcionar com el primer centre divulgador del patrimoni marítim de Menorca. L'entitat, que presideix Xavier Marquès, ha aconseguit disposar de l'espai després de 14 anys reclamant l'ús de la Caseta de Comandància com a referent de la cultura marítima local. Va ser el passat mes d'agost quan Ports de les Illes Balears cedí el conegut pòsit de pescadors a l'Ajuntament, qui recentment el lliurà a Amics de la Mar per una període de dos anys.

A través del SOIB, l'entitat ha pogut contractar una informadora durant sis mesos que serà la persona encarregada de l'atenció al públic, de dilluns a divendres, de 9 a 13.30 hores i de 17 a 20 hores. Aquests dies, els socis de l'entitat estan traslladant tota la documentació de l'associació que es trobava escampada a les cases particulars dels membres de la junta directiva. Es tracta d'un arxiu extens, amb tot tipus de documents relacionats amb el mar i la vela llatina. També hi ha els quadres de pintors reconeguts que s'han fet servir per il·lustrar els cartells de les trobades i que van ser cedits a l'entitat.

Amics de la Mar vol convertir la Caseta de Comandància en un centre documentació del patrimoni marítim, en l'aula de l'Escola de vela llatina i en la seu de l'associació. També es vol habilitar una zona expositiva sobre la història del port de Ciutadella. Precisament, el proper dia 12, l'edifici s'estrenarà per a les classes teòriques del curs d'iniciació a la vela llatina. Les classes pràctiques es faran amb el "Besitos", amarrat suvora la caseta.