María José Vinent Millán - Paco Sturla

TW
0

Autofitxa
El meu nom és María José Vinent Millán, vaig néixer a Maó el 17 de juny de 1978. Tinc dos filles de tres i sis anys. Tot i que ara mateix estic a la gerència de Can Pons, els meus estudis anaven enfocats a la música, vaig acabar el grau mitjà de piano al Conservatori de Maó, vaig treballar dos anys donant classes de música i després vaig decidir juntament amb el que ara és el meu marit, Tolo Pons, agafar el negoci de Pastisseria Can Pons as Mercadal. La pastisseria és la meva professió i la música la meva afició.

Després de nou anys de tenir portal obert des d'on oferien els seus productes de pastisseria, decideixen tancar per iniciar un nou projecte, què els va empènyer a prendre aquesta decisió?

El motiu principal va ser que volíem treballar dins el món de la pastisseria, però intentant conciliar feina i família, i després de pensar-hi molt i analitzar molt com ha evolucionat el tema de la venta, bé sigui amb una botiga o d'altres maneres, vam decidir donar un canvi radical a la nostra empresa i començar un projecte nou, com el que tenim ara de "reinventar" els productes típics de pastisseria i vendre'ls per internet.

Apostar per la innovació des de la tradició dels productes de pastisseria menorquina, què aporta?

Després d'haver tingut botiga, ens hem adonat que la gent aposta per les novetats i la qualitat, li agrada veure coses diferents i que siguis dinàmic amb l'elaboració dels teus productes. Innovant sobre el que és tradicional aconseguim fer diferent el producte, i l'experiència ens diu que això agrada.

Quins són els productes que vostès han "reinventat"?

Els productes que hem reinventat són: ses crespellines, es pastissets de xocolata, es pastissets after-eight, ses estrelles d'ametlla, i ses muntanyetes del Toro. Totes elaborades amb mantega fresca, sense cap tipus de conservants ni colorants, amb xocolata belga de gran qualitat, i tota la resta d'ingredients de primera qualitat. Totalment naturals.

Quin és el camí que segueixen per mantenir tot el vigor del producte tradicional i a la vegada distingir-lo amb la novetat?

El camí que hem intentat seguir és mantenir les receptes antigues i que s'han fet de tota sa vida a Menorca, cercant la manera de donar-los un valor afegit, com ara els sabors, les textures, els colors,... diferent de tot el que la gent havia vist fins ara.

La gent està preparada per la compra on-line dels productes de pastisseria?

Jo crec que sí. Les noves tecnologies ens estan canviant la vida i ens porten de cada vegada més a fer aquest tipus de compra. Són el futur. Nosaltres no només hem enfocat la venta per internet a gent de Menorca, sinó que volem arribar a altres tipus de clients, d'obrir-nos mercat fora de Menorca.