Institut. Els alumnes van seguir les orientacions de Castells per posar en pràctica experiments culinaris - Javier

TW
0

Una gominola d'oli d'oliva conté molta energia en un aliment petit, amb bon gust i olor i textura agradable. Pere Castells, responsable del departament d'Investigació Gastronòmica i Científica de la Fundació Alícia, Alimentació i Ciència, va captar l'atenció ahir al matí dels alumnes que havien acudit a l'Institut Joan Ramis i Ramis per tal d'aprendre a menjar millor i per tant millorar la qualitat de vida.

La Fundació Alícia (nom que juga amb els dos termes d'alimentació i ciència) s'ha convertit en sis anys en un centre de referència internacional gràcies als estudis que es realitzen entre els millors cuiners, entre ells Ferran Adrià, i un equip de científics que avancen en múltiples aspectes relacionats amb l'alimentació i la salud. Sense anar més enllà, la proposta de tallers com el que es van viure ahir a l'Institut Joan Ramis, pretenen complir amb un dels seus principals objectius de millorar els hàbits alimentaris de la societat i en aquest cas amb uns tallers dirigits als més joves.

Pere Castells, després de presentar la Fundació Alícia a través d'un vídeo, va posar sobre la taula l'elaboració d'alguns productes que parteixen de les darreres innovacions aplicades a la cuina, com l'elaboració d'escumes, i els ensenyà alguns trucs per emulsionar una lactonesa i el perquè de l'emulsió.

"Pretenem que els joves cuinin", va dir Castells, i per açò és important conèixer els aliments i els procediments que facilitin l'elaboració dels plats, sempre realitzats amb productes de qualitat.