Afluència. Un nombrós públic va passejar-se ahir per l’envelat de la Plaça de la Catedral - Paco Sturla

TW
0

Mirar, observar, captivar-se amb l'olor que desprenen, posar l'ull en un, agafar-lo i llegir detingudament la sinopsis per descobrir-ne la seva essència, era la pràctica que ahir es repetia en cada racó de la Plaça de la Catedral de Ciutadella. I és que es celebrava la sisena Fira del Llibre en Català amb un ambient especial, carregat d'històries i narracions que omplien de contingut la diada.

"És la fira que millor està funcionant", assegurava ahir Maria de la Concha, de la llibreria La Torre de Papel. I Roser Seguí, de la Llibreria Pau, afegia "estem molt il·lusionats que es celebri a Ciutadella perquè hi ha molt d'ambient de poble, la gent té costum de comprar al centre i, gràcies a la seva situació que és boníssima, de moment, l'afluència és important".

Aquesta gran llibreria al carrer que descobria entre el públic les darreres publicacions i les novetats en català més exitoses, va obrir les portes a les 10 del matí. Durant dotze hores, la gent no només va fullejar multitud de llibres sinó que alhora va poder participar en diverses activitats ja fossin contacontes per a un públic infantil com presentacions o taules rodones per a adults.

Cada llibreria, cada activitat, cada fulla que els visitants feien girar tenien un denominador comú, la llengua, el català. La gerent de la llibreria Fundació, Susana Quiñones, era rotunda en afirmar que el català té bona acceptació però hi manquen hàbits, costums. Roser Seguí assegurava que les franges d'edats lectores són claus a l'hora d'escollir idioma. Així, els llibres infantils i juvenils en català són elegits en gairebé un 85 per cent dels casos mentre que només un 45 per cent dels lectors adults elegeixen obres en llengua catalana. Així i tot, aquest percentatge era molt inferior fa uns anys.

Entre les recomanacions, les llibreteres elegeixen Gerónimo Stilton en la secció d'infantil. Per a adults, novel·les de la talla de "La caiguda dels gegants" de Ken Follet, "El temps entre costures" de Maria Dueñas o "L'ombra allargada de l'amor" de Mathias Malzieu. No hi falten tampoc al·lusions als autors illencs i les seves noves publicacions.

Avui, la Fira del Llibre en Català es podrà visitar de 10 a 14 hores i a més de presentacions, es durà a terme un acte literari amb set autors de les Illes que tindrà lloc a les 12.30 hores.