TW
0

autofitxa
Sóc na Marga Sampol, tenc 40 anys i sóc de Ciutadella. Estic casada amb en David, amb qui tenc tres al·lots, Marc, Francesc i Guiem. Fa un mes que faig de voluntària a la botiga de Caritas, al carrer de la Puríssima de Ciutadella. Fa estona que volia venir a fer-hi feina i em vaig decidir quan vaig escoltar un anunci a la ràdio en què demanaven voluntaris. I em van agafar.

Què li sembla que hi hagi botigues com aquesta?
Molt bé, per açò venim. És molt interessant perquè per aquí passa molta gent.

Més de la que pensava?
Sí. La veritat és que no m'ho esperava. Les vendes són bastant elevades, tenint en compte que tot el que tenim està a uns preus que van a partir dels 0,50 euros. Però també sé que abans es feien més vendes que ara. Fa un temps, la gent fins i tot venia a comprar roba per endur-se-la als seus països. Ara, açò ja no passa.

A quin perfil respon la gent que ve a comprar aquí?
Ve tant gent de Ciutadella com de fora. De fet, jo no me n'esperava tanta d'aquí, gent que coneixes del carrer i que ve. Sense anar més enfora, nosaltres també en compram si hi ha cosa que ens agrada.

Els clients s'enduen una única prenda o en compren més quantitat?
Normalment s'enduen més d'una cosa, ja que vénen aprofiten.

Ara és una època en què ve gent a dur roba...
Ara és quan es fan els canvis d'armari, i es nota perquè ve més gent. Però a partir d'ara ja davallarà, no en duran tanta.

Quina és la prenda que té més sortida?
Les jaquetes es venen molt. El que té més sortida és la roba de dona i de fillet, més que la d'home. També les sabates es venen moltíssim. Però ara, sobretot, el que surt molt són les bufandes i les gorres. Ve el fred i la gent mira d'equipar-se bé.

I quin és el procés que es segueix amb la roba que la gent duu de manera altruista?
El primer que es fa és revisar-la. Després la pesen, la renten, la cusen, la planxen i la classifiquen. I llavors la duen a vendre. Però no tota la roba arriba a les botigues, només duen la que està més bé, pràcticament nova. La que està pitjor es queda a la nau de Mestral. I també ens duen roba totalment nova, que no s'ha estrenat. Per exemple, tenim un expositor amb sabates ben noves per només sis euros.

Què més es pot trobar aquí?
A part de la roba i les sabates, també tenim llibres. A l'altra botiga, a la Plaça de ses Senyores, també hi ha menjar, i a Mestral, al polígon, hi ha de tot.

Com és aquesta experiència d'estar a la botiga de Caritas?
A jo m'encanta, perquè serveix per ajudar la gent, dins de les nostres possibilitats.

Hi ha cap diferència entre fer feina aquí i fer-ho a altres botigues?
Nosaltres feim el mateix, atenem la gent, cobram el que volen i ho posam dins una bossa, ben embolicat. Els horaris són de dilluns a divendres, matí i capvespre, i els dissabtes al matí. La diferència és que les dependentes som voluntàries.