El temporal i el dic. Les onades sobrepassaren el mur del dic exterior, tot i que la conca intermitja amortiguà les envestides. - Paco Sturla

TW
0

El vent de ponent bufà fort en la jornada d'ahir i afectà especialment la zona de Ciutadella. El port va romandre tancat, el que obligà el "Nura Nova" de la naviliera Iscomar a operar amb Maó, mentre que el "Ramon Llull" de Baleària anul·là els trajectes. Amb ones a la mar que superaven els 4 metres, els pescadors de Ciutadella van haver de quedar-se a port. El punt àlgid de la ventada es va registrar a la matinada d'ahir. Segons AEMET, a l'aeroport les ratxes arribaren als 85 kilòmetres per hora.

L'espectacle del mar esvalotat es va poder admirar a tota la badia de Ciutadella. Les onades fiblaren fort en el Passeig Marítim i a Sa Farola, banyant el paviment i esquitxant l'entorn i els espectadors. La ponentada incidí en el dic i a l'espigó de Cala en Busquets, dins el port. Ahir també va ser un dia de pluja. La fullaraca caiguda dels arbres embossà algunes fibles al Passeig Sant Nicolau i a Son Oleo, el que va fer que diversos carrers quedassin embassats.