Giménez Valls - Archivo

TW
0

El Bisbe de Menorca, Salvador Giménez Valls, ha demanat a la comunitat cristiana de l'Illa que "intensifiquem el nostre sentit de pertinença a l'Església particular, la nostra Diòcesi". Giménez Valls llença aquest missatge amb ocasió de la celebració del Dia de l'Església Diocesana, avui diumenge.

Una jornada com avui ha de servir, segons el Bisbe, per a "saber reconèixer el que som, valorar tot el que fem i seguir en el nostre afany d'ajudar i compartir perquè, precisament en aquests darrers temps en els quals tots estem vivint una situació tremendament difícil, l'Església, en la mesura de les seves possibilitats, està donant resposta concreta i real des de la fe, exercint caritat i oferint esperança".

En aquesta línia, i davant les dificultats de subsistència que la crisi econòmica també ofereix a les diòcesis, el bisbe Salvador ha dit que "us agraeixo a tots la generositat que mostreu amb les vostres col·laboracions personals i amb els vostres donatius. Quants de vosaltres col·laboreu en les catequesis de les vostres parròquies o ajudant en tantes altres activitats i treballs. Sou vosaltres el gran tresor de l'Església. A més, sé que molts us mostreu immensament generosos quan sabeu que existeix alguna necessitat i, a més de la vostra pròpia persona, oferiu la vostra ajuda econòmica. Tot és necessari i bé ho sabeu. Per tot això, us manifesto un profund sentiment de gratitud. El que cadascun pugui aportar del seu temps, dels seus coneixements, de les seves habilitats, de les seves possibilitats econòmiques és important per a l'Església".

Tenint en compte aquest esforç, Giménez Valls recorda que en una data com la d'avui "es vol accentuar que som la comunitat dels batejats en Crist, Fill de Déu, que peregrinen en aquesta diòcesi de Menorca units al Pastor i, en ell, en comunió amb l'Església Universal".