TW
0

Seguint amb l'Empresa amb l'Art, la galeria Xibau va inaugurar el passat divendres una exposició col·lectiva, sota la mirada de l'empresa Barber Coll S.L. – Instal·lacions. Aquest binomi empresa i artistes de la pintura i l'escultura, és la unió, alhora, de creadors d'objectes, alguns per admirar i d'altres per gaudir-ne pel benestar que ens poden donar. Els artistes que exposen són Miquel Barber, Carlos Caprani, Lluís Febrer, Rocío Fernández, Paco Huguet, Cristina Oñate, Pérez Oliván i Liz Spooner, els quals, sota un prisma, que fàcilment pot tenir quelcom a veure amb la funció de l'empresa Baber Coll, mostren la natura exuberant, el fons creatiu, i l'aigua que brolla de tasses de water o d'una pica de rentar mans.

Entre els elements allà exposats, tot emprant estris propis dels lampistes, podem veure muntatges i un conjunt escultòric força interessant, obra de Carlos Caprani, tot entroncant amb el centre de l'exposició, l'empresa Barber Coll, que alhora esdevé en un homenatge públic a una de les més importants del sector de la lampisteria, i d'energies renovables, pioners a Espanya en la instal·lació de calefacció per terra tèrmic en plàstic. Dita empresa fou fundada fa més de 50 anys pels germans Llorenç i Martí Barber Coll. Del petit taller del carrer Nou, passaren al carrer Bisbe Sever, eren els anys de creixement, anys 80, fins arribar a la nau del polígon industrial, despuntant com empresa senyera dins el seu ram, i d'aquells dos pioners, en Llorenç i en Martí, actualment la plantilla està formada per 28 professionals.

L'acte de la inauguració fou un esdeveniment social, i foren molts els qui varen voler saludar els Barbers, des de tots els indrets de l'Illa. L'exposició romandrà oberta fins el 24 de novembre.