Il·lustradora. El betlem de Santa Clara, la loteria de Ca na Valentina o dir el vers són dibuixos del conte - Cris

TW
0

Els fillets i filletes a partir de quatre anys tenen l'oportunitat d'aprendre les tradicions de Nadal arrelades a l'Illa d'una forma divertida: pintant. Joana Casasnovas Coll (Ciutadella, 1970), restauradora d'art i il·lustradora, és l'autora de "Petit Nadal", un conte per pintar inspirat en els costums de la festa nadalenca a Ciutadella i ambientat a escenaris coneguts de la ciutat.

L'autora ha estat l'encarregada de fer les il·lustracions, amb la col·laboració en la idea de Joan Taltavull. El conte inclou dibuixos del tradicional betlem de Santa Clara, de la botiga de loteria de Ca na Valentina, els pastorets de Sant Miquel, la cavalcada dels Reis Mags passant per la placeta Nova o les campanades de Cap d'Any a la Catedral. A la vegada, hi ha il·lustracions d'escenes ben costumistes, com el dinar familiar de Nadal o dels fillets recitant el vers dalt una cadira. L'autora assoleix amb gràcia un dibuix personalíssim, xistós, amb detalls que fan que allò quotidià sigui divertit. A Joana Casasnovas se li va encendre la bombeta de fer il·lustracions arran de tenir la primera filla. La seva primera experiència va ser l'edició de "Petit Sant Joan", un conte d'il·lustracions sobre la festa adreçat als fillets i filletes i que ha acabat agradant fins i tot al públic adult. "Després de la bona acollida, em vaig engrescar amb aquest segon projecte inspirat en les festes de Nadal. El conte fa dos anys que el tenia fet, però ara m'he decidit a publicar-lo", comenta l'autora.

Amb "Petit Nadal", Edicions Nura impulsa el projecte de crear una sèrie de contes fets des de Menorca adreçats al públic infantil. "Petit Nadal", que es pot trobar a la botiga Nura Art i Lletres, té un apartat final de passatemps també inspirats en el Nadal, amb paraules encreuades, el joc de la cuca en petit, una nadala menorquina i una sopa de lletres amb l'objectiu que els fillets comparteixin la diversió del conte amb la família.