Mónica Rodríguez - c. o. b.

TW
0

Autofitxa
Em dic Mónica Rodríguez Manzanares. Vaig néixer a Maó el 1964, estic casada i tenim un fill de 24 anys. Som coordinadora dels tallers del Centre Ocupacional Bintaufa de la Fundació per a Persones amb Discapacitat de Menorca. M'agrada sortir a navegar, pescar, gaudeixo molt cuinant per a la meva família i amics, sobretot la rebosteria.

Quin és el plantejament general que es proposa als usuaris de Bintaufa amb el taller de ceràmica?
Al taller de ceràmica treballem, sobre tot, la creativitat. També la motricitat fina i gruixuda. Les formes, els colors i les textures. També treballem, de manera inherent l'atenció, la concentració. A més, en el taller, cada un dels usuaris té alguna responsabilitat diària, fomentant així la seva autonomia. També es treballen les relacions socials entre elles, el respecte i l'acceptació.

Amb quins materials i quines tècniques treballen?
Treballem amb fang i esmalt, encara que també emprem tot tipus de materials que reciclem per portar a terme peces de ceràmica variades i divertides

Amb quines dificultats es troben?
La tècnica, després de tants anys, ja la tenen bastant assimilada i ja no presenten tantes dificultats com presentaven fa uns anys. Però intentem anar innovant i de tant en tant es troben amb nous obstacles, però tenen molta capacitat per adaptar-se a les noves demandes que els hi proposo dins el taller.

L'exposició dels treballs, i la seva venda, quins beneficis els aporta?
Amb les exposicions i la venda dels objectes es pretén motivar als usuaris ja que és una manera per a què s'adonin que amb l'esforç de la seva feina podem comprar nous materials per seguir treballant, podem sortir d'excursió, podem fer activitats divertides... Aquest any hem anat de passeig amb el vaixell de visió submarina del port de Maó, hem anat al Lloc de Menorca a veure animals... I tenim nous projectes en ment per portar a terme amb ells.

A nivell personal, què significa per a vostè treballar amb persones amb discapacitat?
Vaig aparèixer al Centre Ocupacional Bintaufa perquè es varen posar en contacte amb mi per donar un petit curs de manualitats pels treballadors. Em va agradar tant estar amb els usuaris que em vaig oferir com a voluntària per anar-hi dos dies a la setmana a donar-los un cop de mà ja que en aquella època no tenia feina. Vaig anar fent cursos relacionats dins aquest àmbit i un dia em varen proposar contractar-me com a monitora de manualitats. Ja duc 15 anys treballant amb discapacitats i esper jubilar-me amb ells.
M'agrada molt la meva feina i em sento molt a gust amb els usuaris i amb els meus companys de feina.