artista. Mendoza va guanyar el premi de pintura Sant Bartomeu corresponent a 2009 - j.j.

TW
0

El guanyador del premi de pintura Sant Bartomeu 2009, José Luis Mendoza, exposa al centre sociocultural de Ferreries, atès que és part del premi per ser guanyador de dit certamen. No és la primera vegada que exposa a Ferreries, ja ho ha fet a la galeria Xibau, per la qual cosa la seva pintura no és desconeguda i compta amb força admiradors.
L'exposició que fou inaugurada el passat divendres, consta de 12 quadres, la majoria de gran format, i una vintena de treballs menors, esbossos, i rètols, com Mendoza mateix els defineix.

José Luis Mendoza, autodidacta, pel que fa al món de la pintura, en el qual s'endinsà mitjançant el món del còmic, de la publicitat i la retolació, i potser imbuït per treballar en murals i espais grossos, els seus quadres predominen els de gran format, que és allà on s'hi troba còmode a l'hora de treballar.

Definir el seu estil pictòric és difícil, Mendoza diu que li agrada navegar per tots els mars, cada quadre té un estil propi, sense tenir un que l'identifiqui. Podríem dir que és un explorador del conjunt de tècniques, així ens trobem, amb algun collage, altres d'impressionistes, surrealisme...

La temàtica principal de les seves obres, potser són els bodegons, i en menor mesura, els aspectes socials, no des d'un punt estilista, més des de la vessant més humana, més propera a la realitat.

Li agrada treballar amb colors base, nets, purs, com si fora una composició musical, on hi ha l'eix de la partitura i després l'acompanyament, que tot plegat donen sentit a l'obra, que és en aquest cas, la seva pintura que sembla una partitura musical, on hi predominen els colors vermellosos, marronencs...

José Luis Mendoza, és un treballador a jornada completa. Li agrada tenir els pinzells entre les mans, si ha de fer vuit hores, diàries en un quadre no s'ho pensa i allà hi està treballant. No li agrada deixar les obres a mig fer, per reprendre la mateixa passat un temps, una volta té clar el que vol, no la deixa fins acabar-la.

L'exposició romandrà oberta fins el proper dia 2, i es pot visitar els caps de setmana de les 19 a les 21 hores.