Homenatge. Antònia Mus, Lola Mir i Alfredo Borràs van ser distingits com a orfeonistes veterans - Gemma Andreu

TW
0

Un any més l'Orfeó Maonès ha celebrat la festivitat de Santa Cecília, patrona de la música, amb un homenatge de reconeixement públic a tres orfeonistes veterans destacats per la seva trajectòria.

Aquest any els homenatjats han estat les professores de música Antònia Mus Reynés i Lola Mir Ortiz i l'actor i cantant Alfredo Borràs Anglada. Les professores Mus i Mir han estat directores musicals de l'Orfeó durant una llarga i fecunda etapa cada una d'elles.
Comparteixen l'haver portat cada una d'elles a l'Orfeó Maonès a obtenir destacats guardons en certàmens nacionals de sarsuela, Antònia Mus a Santander a l'any 1985 i Lola Mir a Petrer (Alacant) l'any 1989. També han dirigit nombroses sarsueles i concerts al llarg de molts d'anys. Alfredo Borràs per la seva part, va debutar a l'Orfeó a inicis dels anys 60 com intèrpret de teatre i sarsueles. També és molt conegut pel seu paper de Sant Josep de "Els Pastorells" que va interpretar durant molts d'anys.

A més de l'acte d'homenatge, a l'Orfeó Maonès diumenge el Cor va interpretar uns fragments de l'obra "El dúo de la Africana" amb motiu d'haver estat la primera que va dirigir Lola Mir i que Alfredo Borràs en diverses ocasions va interpretar el paper de "Inocente Pérez" de la mateixa. El quadre dramàtic format per distints actors va llegir uns contes de Guy de Maupassant i el trio de guitarres "Balearic Guitar Foundation" tancà l'acte amb les seves cançons.