TW
0

Gairebé tres dècades de dedicació i un munt d'amics és el balanç que Josep Maria Mompó Sallent pot fer quan parla de teatre. Tot el caliu que ha recollit es va fer present divendres passat quan un grup d'aquests amics va juntar-se per retre-li un emotiu fins aviat. "Quan el març va anunciar que ho deixava, els que havíem fet teatre amb ell vam decidir fer-li un homenatge. Va estar molt bé, ell va quedar molt content i avui (per ahir) em comentava que es va emocionar", conta Damià Bosch, un dels seus amics i companys d'escenari.

Mompó, actor i director de teatre amateur, va tenir ocasió de recordar la seva trajectòria des de Barcelona fins al seu acomiadament. Un recorregut molt vinculat a Ciutadella que va començar al teatre de Sant Miquel, continuà al grup de joves de Sant Esteve per trobar continuïtat al grup de teatre de l'Esplai de la Caixa i, més tard, del Centre Democràtic i Social Sa Nostra.

La seva fructífera petjada s'ha deixat sentir amb la incorporació de nous membres a aquesta darrera companyia i amb els contactes del seu primer racó ciutadellenc, Sant Miquel. El comiat, fet de records i rialles, de germanor i agraïment, va voler tancar-se amb un art ben menorquí, les gloses del glosador Zès, una manera propera i singular de dir fins una altra.