Oscar Martí Gregorio

TW
0

autofitxa
Em dic Oscar Martí Gregorio. Vaig néixer dia 30 de maig de 1996 a Maó. Som fill de na Isabel i d'en Mingo i tenc un germà major que es diu Isaac. Curs tercer d'ESO a l'Institut Joan Ramis i Ramis i estudii piano a l'Escola de Música Municipal de Maó. Els diumenges vaig amb els meus pares a l'Illa del Rei com a col·laborador de les tasques que s'hi realitzen.

Cada diumenge al matí parteix cap a l'Illa del Rei amb els seus pares. S'ho deu passar molt bé per anar-hi des de fa sis anys sens falta!
Si, cada diumenge al matí a les 8 hores ja som a l'Illa com a col·laborador.

Quines són les principals tasques que li tenen assignades?
El primer que faig és obrir les sales, quinze portes amb diferents claus. Després vaig al moll a rebre la gent que arriba amb la barca. Repartesc tríptics informatius a cada una de les persones segons el seu idioma, català, castellà, anglès o alemany. Aquests tríptics informen de la història de l'Hospital, que l'any que ve complirà el seu 300 aniversari, i de la feina que està duent l'Associació dels Amics de l'Illa del Rei, i conviden a col·laborar de diferents maneres amb la iniciativa.

Algunes activitats més?
Si, repartesc aigua entre tots els treballadors que són entre 30 i 40 cada diumenge i després ajud a ma mare a la botiga de venda de records. Allà oferim llibres que expliquen la història de l'Illa i de l'Hospital, també un del metge Clerjhorn, hi ha postals amb imatges de l'Illa i dels seus paisatges, làmines realitzades per Pedro Luis Mercadal, camisetes amb el dibuix de l'Hospital, també venem imants, loteria i bossetes de camamil·la que han collit alguns col·laboradors.

Què es el que més li agrada de tot el que fa i passa cada diumenge?
M'agrada tot el que faig. Potser un moment especial per jo és quan vaig a obrir les portes de les sales que es visiten i contempl coses i objectes que no sé perquè serveixen. Així vaig aprenent coses noves. També m'agrada arribar a l'Illa amb barca a primera hora del matí.

Li agradaria que hi anessin més joves?
Si, estaria molt bé. De fet tenc dos cosins de la meva edat que també venen. En Cristian fa feina amb la seva mare de neteja i n'Àngela m'ajuda a jo. A vegades tenim una estoneta lliure per estar junts. Estaria bé que fóssim més.

Se sap que amb freqüència el General Alejandre li diu en broma que vostè ha de ser el futur president dels Amics de l'Illa del Rei. Com s'ho pren?
Mig en broma, mig en serio. M'agradaria continuar a l'Illa del Rei perquè mai més s'abandonés.

Amb tots els canvis ocorreguts fins ara, què li agradaria veure acabat?
La torre, especialment. També m'agradaria que es reconstruís el mosaic de la basílica paleocristiana i veure funcionar l'antiga impremta de La Económica que estan recuperant Santiago Borrás i Biel Fiol.

I alguna proposta que fos interessant per agent de la seva edat?
Si, en un projecte de l'arquitecte Pedro Luis Mercadal hi havia dissenyada una piscina natural, vora el moll, que m'agradaria molt que es fes algun dia.