El doctor Cels García, vicerrector d’Estudiants i Camps i el doctor Martí X. March, vicerrector primer de planificació i Coordinació Universitaria, han presentat les dades per videoconferència. - Javier

TW
0

Les dades de matrícula a la Universitat de les Illes Balears de l'any acadèmic 2010-2011 continuen amb la tendència a l'alça registrada des del curs 2007-2008. L'Illa on més s'accentua aquest creixement és Menorca, amb un 36,36 per cent més respecte al curs anterior, 355 alumnes en total.

El doctor Cels García, vice rector d'Estudiants i Camps i el doctor Martí X. March, vice rector primer de planificació i Coordinació Universitària, presentaren ahir a través de video-conferència des del Campus de Palma les dades relatives a la matrícula. Feren especial èmfasi en l'increment que es dóna en un moment en què els recursos econòmics de la Universitat s'han vist retallats amb conseqüències importants en recursos humans i infraestructures.

L'increment del nombre de matriculats es dóna malgrat els números clausos que s'estan aplicant a les carreres més demandades.

El present curs és el segon des de la implantació dels estudis de grau reglats per la Unió Europea mentre es van extingint paulatinament les llicenciatures i han desaparegut ja les diplomatures.

A l'Extensió Universitària de Menorca les dades demostren que es consoliden els estudis d'Administració d'Empreses i Dret mentre que els d'Infermeria i Educació Infantil es mantenen donada la limitació de places existents.

Junt amb la resta d'estudis els alumnes de nou ingrés a Can Salort han passat de 88 del curs anterior a 120 a l'actual, un increment del 36,36 per cent que és molt superior al que s'ha experimentat al Campus de Palma o a la seu d'Eivissa. Mentre que pel que fa al total d'alumnes, n'hi ha 355 a Menorca, amb un increment del 17,94 per cent.

Els estudis universitaris que en conjunt més demanda tenen actualment són els d'Administració d'Empreses, els de Geografia, la majoria d'enginyeries i Filosofia i Lletres, entre altres.

Pel que fa a les dades de gènere, les dones segueixen ocupant un percentatge major, proper al 60 per cent, respecte als homes. I d'entre els estudis ofertats per la universitat també destaquen els 608 alumnes que arriben des de Formació professional així com els 225 més grans de 25 anys i els 38 i 25 més grans de 40 i 45 anys respectivament.