Santa Maria. El baríton Lluís Sintes i l’organista Tomé Olives celebren el 200 aniversari de l’orgue - Gemma Andreu

TW
0

Afirmen que respiren al mateix temps, amb tres anys de treball intens l'organista Tomé Olives i el baríton Lluís Sintes han format un duo musical que es fusiona en cada concert com bé segur passarà amb "L'orgue i la veu", una nova proposta que el públic tindrà el plaer de gaudir demà a l'església de Santa Maria, a les 21 hores, per continuar amb la celebració del 200 aniversari de la inauguració del famós orgue de Maó lloat arreu del món.

El concert es presenta amb un programa en què destaquen peces d'autors menorquins com Jaume Alaquer, Benet Andreu, Joan Fuxà, Damià Andreu o Josep M. Pons Melià, compositors que treballaven l'estil romàntic en la música paral·lelament als seus coetanis europeus. Però per aquesta nova proposta Tomé Olives i Lluís Sintes inclouen entre el repertori altres autors com Mercadante, Brahms, Mendelssohn i Vaughan Williams a més de dues peces especials contemporànies composades pel propi Olives, "Xinatown" i "Sonata 1807" que creà amb motiu del dos-cents aniversari de la construcció de l'orgue que s'inauguraria el 1810.

Tomé Olives i Lluís Sintes enllacen aquest nou concert amb un anterior sobre el romanticisme sacramental menorquí del XIX que els ha duit a interpretar-lo, a més de a Menorca, a La Massana d'Andorra, en el Festival de Tardor, en el cicle Euroconcert, a la Catedral de Barcelona o en el Palau de la Música on Lluís Sintes afirma que van viure una nit esplendorosa i molt emocionant. Després de tres anys fan una nova proposta arran de la invitació de l'Ajuntament de Maó per commemorar els 200 anys de l'orgue.

A més del concert, divendres 10 de desembre, s'oferirà la conferència "L'orgue dels tubs" a càrrec d'Arnau Reynés Florit, professor de Música de la UIB i organista titular de la basílica de Sant Francesc de Palma.