TW
0

autofitxa
Em dic Maxi Carreras, sóc d'Alaior i tenc 43 anys. Estic casat i tenc dos fills, en Maxi de 14 anys i n'Inés de 10. Treballo de mecànic de cotxes i aquells moments que tenc lliures m'agrada anar a la pista d'automodelisme i fer córrer el meu cotxe. Sóc el president del Club Automodelismo Alaior.

És un gran afeccionat a l'automodelisme. Quan i com va conèixer aquesta forma de divertir-se?
Va ser arran del professor Osvaldo que hi havia a La Salle. Ell va començar amb l'aeromodelisme i a jo també em va interessar. Però aquí a Menorca fa bastant de vent, que no afavoria gaire això de fer volar avions. Amb els cotxes, era més fàcil. D'aquí que comencéssim amb els cotxes que practicàvem en una tanca particular. Això devia ser entorn a l'any 1988.

I quan va ser que vareu poder comptar amb una pista en condicions al polígon d'Alaior?
L'any 1989 vam inaugurar el circuit del polígon, en concret, dia 17 de gener. És curiós perquè a Menorca no hi havia res en automodelisme i segueix així. Només existeix la pista on ens trobem actualment, as Cós, i cap més en tot Menorca. El circuit del polígon es va muntar en unes parcel·les que eren zona de serveis i quan les va haver de necessitar vam haver de marxar. Hi vam córrer fins el juliol de 2004. Vam fer uns dos anys sense poder practicar en pista fins que no ens vam poder instal·lar en aquesta zona. Vam inaugurar el circuit dia 17 de gener de l'any 2006. Amb en Jordi, que també és d'Alaior i és el vicepresident, som qui portem tot el circuit.

El Club Automodelismo Alaior quants de socis té?
De socis com a tal som 12, però després hi ha bastant més gent que ve a les pistes i fa una rodada per passar una estoneta. Els que som socis solem participar en competicions.

I com a club us heu marcat algun objectiu a assolir?
Mos agradaria ser més socis, però és una afecció bastant cara, tenir un cotxet no és un caprici barat, per tant hem de ser realistes, en aquests moments en què tothom va malament de diners, creiem que no és el moment de créixer en nombre de socis. També he de dir que no és cosa de fillets. No és de cap manera un joc infantil. I si hi ha algun infant que vulgui participar, sempre ho ha de fer amb un adult.

Què em diria que té aquesta afecció per enganxar tant?
La competició. A mi m'encanta fer córrer el cotxe i fer carreres amb un altre, fer un circuit controlant les voltes i les dificultats que se't presenten. A més, si tens una tombessa no te fas gens de mal.

El club organitza competicions?
Organitza les competicions a nivell illenc. La temporada sol comptar amb deu o dotze proves. Són mànigues classificatòries per saber qui surt primer i, després, correm durant mitja hora per veure qui pot fer el màxim nombre de voltes amb el menor temps. També participem en campionats balears. La idea és que aquesta temporada es pugui celebrar el campionat balear a Menorca. Ara veurem què passa finalment.

I un amant de l'automodelisme com vostè, quants de cotxes té?
Jo en tenc tres. Bé, de fet, un és meu i els altres dos són dels dos fills. En Maxi també corre i més d'un cop em guanya. La meva dona em diu que el dia que em guanyi sempre, em podré retirar.