Maó. La seu de l’entitat ecologista, al Molí del maonès Camí des Castell, va acollir l’acte de lliurament - Javier

TW
0

Amb agraïment, una ullada als primers anys de l'ecologisme a Menorca i la convicció que no existeix cap contradicció entre "una visió religiosa del món i l'engrescadora proposta del GOB d'investigar Menorca, un laboratori natural, descobrir-la com un paratge per a gaudir-ne; habitar-la i deixar-hi gravada la nostra saviesa i, en definitiva, estimar-la i tenir-ne cura tant per nosaltres, com per als qui la visiten com per a les properes generacions", va rebre Joan Febrer i Rotger el Premi Pere Prats de Medi Ambient.

Amb aquest guardó, l'entitat ecologista que el promou va voler expressar el seu reconeixement al testimoni i la implicació de Febrer en la defensa de l'Illa, nascuts de la curiositat i l'interès i d'interioritzar que "tot està cridat a formar un mosaic harmoniós". La seu del GOB, al Molí del maonès Camí des Castell, va ser l'escenari triat per lliurar el premi en el decurs d'un acte en el que va fer-se una projecció de fotografies sobre les activitats realitzades al llarg de l'any, abans que Febrer rebés el premi de mans del president de l'entitat, Josep Maria Foguet.

Molts van voler acompanyar el mossèn en aquest moment -en certa manera inesperat per no ser conscient, segons va dir, d'haver fet res especial per merèixer la distinció- i van emocionar-se en sentir les seves paraules, en les que la gratitud i la solidesa del seu pensament quedaren paleses. Per finalitzar, tingué lloc una degustació de productes de finques agràries amb acord de custòdia.