PRESENTACIÓ. El teatre de Calós acollí ahir vespre l’estrena dels quatre anuncis del Fons Menorquí - Cris

TW
0

El Fons Menorquí de Cooperació presentà ahir en societat els quatre anuncis televisius que ha rodat en els darrers mesos dins de la campanya "Actua, canvia el món". Amb aquesta iniciativa, l'entitat solidària pretén explotar l'immens poder de comunicació de la televisió per arribar al màxim de ciutadans i parlar-los sobre las desigualtats al món. I per fer-ho s'empra el llenguatge televisiu, clar i directe, amb anuncis que duren entre un i tres minuts.

Més de 90 persones han participat en el rodatge i producció d'aquests quatre espots, que es podran veure per IB3 Televisió des del 15 de desembre i fins el 9 de gener, en una col·laboració gratuïta de la televisió autonòmica. Amb l'arribada a les llars garantida, ara falta que el missatge difós pel Fons prengui entre la ciutadania. Els anuncis parlen dels drets dels infants i de la seva inconformitat davant un món que no entenen. També reflexionen sobre el materialisme d'una societat que ha restat importància als valors tradicionals i ha convertit el materialisme en l'essència de la societat. Els problemes de fam i de pobresa al món, les diferències entre el Nord i el Sud, i la passivitat de la societat davant aquesta crua realitat és un altre dels missatges transmesos a través dels anuncis, així com també ho és un anunci que pretén oferir una imatge d'esperança i fer aixecar el ciutadà del sofà per tal que actuï si no està d'acord amb la societat en la que viu.

La presentació en societat inclogué un reportatge on es pot veure com s'han rodat els quatre anuncis, el que es coneix com un "making of", de 24 minuts. Els responsables del Fons Menorquí de Cooperació agraïren la col·laboració de les entitats i persones que han ajudat a fer possible el projecte.