MARCO MEZQUIDA - M.M.

TW
0

Autofitxa
El meu nom és Marco Mezquida, sóc de Maó però fa 6 anys que visc a Barcelona. Em dedic per complet a la música i enguany he estat finalista dels premis de l'Associació de Músics de Jazz i Música Moderna de Catalunya en la categoria de millor músic de l'any. Un reconeixement que arriba després d'un any molt intens en què he fet molts concerts.

Què ha suposat per a vostè ser finalista dels premis de l'Associació de Música i Jazz i Música Moderna de Catalunya?
Sempre és una alegria ser finalista d'uns premis en què són els músics de l'associació i els crítics els que voten. A més, he estat finalista amb personatges com Jorge Rossi o Cece Giannotti, que porten molts anys en aquest món. És un orgull.

També ha estat premiat un grup de jazz amb què col·labora de forma habitual, no és així?
Sí. Es tracta de Giulia Valle Group, que és una de les formacions amb més ressò de Barcelona. Des de fa un any i mig, hi col·laboro molt. Amb ells he pogut viatjar a Londres, Berlin, Munich, Lituania o França.

Es dedica per complet a la música?
Sí, d'ençà vaig acabar els estudis a l'Escola Superior de Música de Catalunya, em dedico a la música de forma professional. En els dos darrers anys he fet una mitjana de 120 concerts anuals.

És feliç amb la seva feina?
Sí. L'energia que t'aporta tenir tanta activitat, estar en contacte continu amb tant públic i ser partícip de diferents tipus de música és molt agradable. A més, en un moment tan difícil com el que vivim tenir tanta feina, conèixer llocs nous i guanyar-me la vida com me la guanyo em fa sentir un privilegiat.

En quin tipus d'escenaris es troba més a gust?
Jo actuo amb la mateixa intensitat a un bar, a un auditori, o a un Centre Cívic. Al final, es tracta de gaudir de la música. Tot i així, els clubs de jazz de ciutats com Berlin, per exemple, desprenen molta màgia i energia.

Com a músic ja ha recorregut Europa. Es planteja anar més enllà?
Traslladar la meva música més enllà d'Europa encara no. És una tasca progressiva. Però està clar que un objectiu és assolir la màxima difusió possible.

Quan i com es va endinsar en el món de la música?
Amb set anys vaig començar la meva formació a l'Escola Municipal de Música de Maó, amb Tomé Olives i Ricard Remisa com a professors. Després vaig passar pel Conservatori i més endavant, vaig apuntar-me a classes de piano modern a Ciutadella. Als 18 anys vaig començar a estudiar a l'Escola Superior de Música de Catalunya.

Quan va iniciar els seus estudis ja tenia clar que es volia dedicar a la música?
A mesura que vaig anar avançant amb els estudis, tenia més clar que m'agradava aquest món. Però no pensava en si m'hi dedicaria o no. De fet, ara pens que no m'hi podré dedicar tota la vida.