TW
0

autofitxa
Em dic Rosario Orfila Tudurí, tenc 35 anys i sóc d'Alaior, tot i que des de fa 15 anys visc a Sant Lluís. Sóc monitora de temps lliure. A la fotografia estic amb la meva companya a la ludoteca Ludo-Art, Vanessa Til Pons (dreta), que pertany a l'associació Ara Anem. A banda del meu treball a la ludoteca, faig feina al Centre Obert de Sant Francesc.

Com va sorgir la idea d'organitzar una ludoteca dirigida als més petits per aquestes vacances de Nadal?
Col·laboro des de fa temps amb Barango, una associació que es dedica a les arts escèniques. I aquest mes de setembre es va constituir Ara Anem, una associació que organitza activitats d'oci, que ja existia a Palma des de feia 28 anys i que jo coneixia des de feia molta estona. Vam pensar que era una bona oportunitat per fusionar art i temps lliure, les raons de ser de les dues entitats.

Es tracta d'una col·laboració puntual?
No. Esperem que les dues associacions puguin organitzar més activitats de manera conjunta. És una fórmula que permet combinar aprenentatge i temps d'oci.

Quin és el balanç d'aquests primers dies?
És molt positiu però sempre pot anar a millor. Animaria els pares i mares a què portin els seus fills a la ludoteca. Demanam que inscriguin els fillets un dia abans de portar-los. Així podem planificar millor les activitats. Però si no, ens poden trobar a Josep Anselm Clavé, 56. La ludoteca estarà oberta avui i demà i del 3 al 7 de gener. Treballem a la ludoteca tres monitores titulades.

Quines activitats realitzen?
Fem activitats d'expressió corporal, dansa, sessions de cinema, manualitats i si el temps ho permet, sortides al carrer.

Quan i com neix la seva passió pels fillets?
Des de sempre he col·laborat amb associacions d'infants. Sóc membre de la colla de geganters de Sant Lluís. Vaig fer feina durant 15 anys a una oficina però em vaig adonar que aquell treball no estava fet per a mi. Tot i això al llarg d'aquests anys vaig cercar activitats per estar a prop dels més petits.

I llavors va decidir formar-se per dedicar-se professionalment als infants?
Sí. Vaig fer un curs de monitora de temps lliure. Fa dos anys vaig acabar i ara estudio Educació Social a la Universitat de les Illes Balears.

Què és el que més admira dels fillets?
La seva energia, il·lusió, creativitat i imaginació. Els al·lots t'aporten aquelles coses que a mesura que et vas fent gran perds i que a vegades pensem que són tonteries. Els fillets ho tenen tot. A jo em fan sentir viva.