Antoni Garcia i Joan Mercadal, agraïts per l’èxit de públic de l’opera infantil - Javier

TW
0

L'Orfeón Mahonés acollirà aquest divendres a les 20.30 hores la representació de l'òpera infantil "Brundibár", que assolirà la xifra dels 3.000 espectadors vuit mesos després de la seva presentació a Menorca. Des del passat mes d'abril, 60 fillets d'entre 7 i 17 anys han portat l'obra de Hans Krása als principals espais escènics i centres educatius de tota l'Illa.

"Que es torni a fer aquesta obra és culpa dels fillets, que han gaudit molt representant aquesta obra", va assenyalar Joan Mercadal, responsable de la promotora de l'obra, Produccions Culturals Matxani.

Antoni García, encarregat de l'escenografia va destacar l'elevat valor educatiu de la representació. "Hauria de ser una obra de repertori, de manera que cada cert temps la gent pogués gaudir d'aquesta obra i estudiar el període en què transcorre la història", va assenyalar.

L'obra de Hans Krása data del 1938 i es va representar 55 vegades a Terezin, un camp de concentració situat a 60 quilòmetres de Praga. Narra la història de superació de dos nens pobres que tenen la seva mare malalta i tracten d'aconseguir aliments amb els diners que guanyen cantant al carrer. En el seu camí, però, es troben amb un orguener, Brundibár, que els fa la vida impossible. No obstant, amb l'ajuda de tots els nens del poble s'acaben imposant a Brundibár. "Tot i les circumstàncies en les que està feta l'obra, a un camp de concentració, és un cant a l'esperança", va explicar Nito Mercadal.

La representació del proper divendres a l'Orfeón Mahonés serà l'última posada en escena de l'obra de Hans Krása. El balanç, en paraules de Nito Mercadal, no pot ser més positiu. "Pocs espectacles arriben als 3.000 espectadors a Menorca, i això que 'Brundibár' és un obra de petit format", va remarcar.

Produccions Culturals Matxani ja treballa en l'estrena el proper mes d'abril d'una altra obra, "Hi havia una vegada...l'òpera", que explicarà de manera didàctica els secrets de com es fa una òpera.