Lectura de poemes. L’acte es celebrà a la galeria Xibau amb l’assistència compromesa d’un nombrós públic - j.j.

TW
0

Al voltant d'aquestes dates nadalenques, Justícia i Pau organitzà una vetllada baix el lema "Nadal per la Pau". L'acte es va celebrar el passat dilluns a la galeria Xibau de Ferreries, on es reuní un nombrós grup de persones per escoltar i participar dels cants d'aquesta trobada de reflexió.

En aquesta ocasió, la lectura dels diferents poemes i opinions escrites van tenir un eix comú: el patiment que comporta la crisi econòmica actual a la gent sense recursos i exclosos. És per això, que l'èmfasi es posà en l'esperança i en el futur millor, inspirant-se en el lema del profeta Isaïes: "Encara és nit però l'alba s'acosta". Els autors recitats foren: Miquel Martí i Pol ("Solstici", "Vinc de molt lluny", i "Ara mateix"), William Ernest Henley ("Invictus"), Toni Català Campins ("Esperança"), Miguel Hernández ("Eterna Sombra), i uns escrits de diferents personalitats com ara, Manuela de Madre ("Conviure amb la depressió"), de la jove sahrauí Neyla Seini Mohamed ("Ayudanos para que podamos vivir sin miedo"), i d'entitats com Caritas Diocesana de Menorca ("Sense casa").

La lectura va ser a càrrec de diferents persones lligades a l'entitat organitzadora, Justícia i Pau. Entre lectura i lectura, hi va haver temps per la música. Baix el guiatge de Nito Martí es cantà "La nit" (Raimon), "Sé que vénen pels camins i que canten primavera" (J. Arnella) i "Canto a la libertad" (José Antonio Labordeta). L'acte finalitzà amb el cant de diverses nadales interpretades per un cor reduït, veus que són membres de la Coral Clau de Sol.