Actuació. Els actors, durant la representació ahir al Principal - Javier

TW
0

El Teatre Principal va acollir ahir la representació de "Chanzy, diari d'un naufragi", que conclou els actes del centenari de l'enfonsament del transatlàntic francès a les costes menorquines el 10 de febrer de 1910.

Els actors Lluís Marco, Emilio Gutiérrez Caba i Pep Anton Muñoz van contar per l'espai d'una hora la història des de l'avarada del vaixell fins als darrers dies de Marcel Bodez, l'únic supervivent de la tragèdia. Enmig d'una escenografia senzilla, i sense cap més decorat que tres faristols, el trio d'intèrprets va emocionar el públic que ocupava les butaques del Principal.

L'espectacle produït per MiB Produccions, basat en els fragments de premsa aparescuts a l'època, ja va fer gaudir el públic de Ciutadella la jornada de dissabte, al teatre de Calós.

El vaixell "Chanzy", en el trajecte de Marsella a Alger, va naufragar en aigües menorquines amb 157 persones a bord. Només Marcel Baudez, algerià i agent de duanes de 23 anys, va sobreviure a la tragèdia, de la qual al llarg del 2010 s'ha commemorat el centenari.