Concurs. Antoni Genestar i el pare de Joan Caules van recollir els guardons del vuitè certamen morfològic - Javier

TW
0

Els més petits observaven detingudament els pollets, els més grans miraven cadascun dels exemplars presentats al concurs comentant la lluentor del plomatge i, els galls i les gallines cloquejaven sense parar. D'aquesta manera es va desenvolupar ahir la darrera jornada del vuitè Concurs Morfològic de Gallina Menorca i tercera Fira d'Aus celebrats al recinte firal des Mercadal i que es clausurà amb el lliurament de premis.

El president de l'associació organitzadora de l'esdeveniment, Joan Mercadal, va remarcar la coincidència en els premis que "any rere any se'ls emporten els mateixos ja que qui més s'interessa i qui més afany té en apropar-se a la perfecció de l'espècie és qui després en rep la recompensa". D'aquesta manera, Antoni Genestar es va fer amb tres guardons, primera i tercera millor gallina i segon millor gall, mentre que Joan Caules s'emportà la placa de primer i tercer millor gall i segona gallina. A més d'això, van ser premiats amb un sac de pinso per cada premi concedit, obsequi de la Cooperativa Sant Llorenç.

Fent un primer balanç d'aquest vuitè concurs morfològic, el president d'ASOGAME fa una valoració molt positiva ja que, segons remarca, molts dels visitants s'han desplaçat a la fira amb l'interès de contactar amb l'Associació i d'adquirir algun exemplar. A més, s'han aconseguit un parell de nous socis, explica. "Aquest és el màxim objectiu de l'associació, que la gent s'interessi per l'espècie, que augmenti l'afició de la cria d'aus i que per tant, es millori la raça autòctona". Així mateix, Mercadal ressalta aquells visitants que, després de llegir les informacions de premsa publicades s'han interessat per les peculiaritats de l'espècie així com per la feina que duu a terme l'associació "i això ens satisfà enormement", assenyala. Mercadal espera que l'any que ve es pugui tornar a celebrar el certamen amb l'aposta pel creixement, amb l'obertura del concurs cap a criadors de gallina Menorca de fora de l'Illa.

A l'acte també hi van ser presents la consellera d'Economia i Medi Ambient, Antònia Allès, i la representant d'IBABSA a Menorca, Maria Jesús Garmón.