TW
0

autofitxa
Em dic Vanessa Gómez Llorens, vaig néixer a Maó dia un de maig de 1979. Visc as Castell amb la meva parella, en Diego. Puc dir que he treballat de tot un poc. Fins a finals d'any vaig fer de cambrera a la Residència Militar de Maó, durant sis anys he regentat amb la meva parella la consergeria del bar del Club de Jubilats des Castell i actualment treballo de cambrera a una cafeteria del poble. Entre les meves aficions destacaria el cant, la ràdio, la pesca i la cuina que és la meva gran devoció. De fet, aquest Cap d'Any vaig elaborar el sopar del Club de Jubilats per a una vuitantena de persones.

Una de les seves aficions és el cant. D'on li ve aquesta passió pel món de la música?
Em ve de molt petita ja que mon pare va ser músic i cantant i em va inculcar aquesta passió musical. Vaig anar al Conservatori de Música de Maó cursant fins quart de Piano i cinquè de Solfeig. Però no vaig seguir la formació. De fet, tenc un piano a casa que només toc per llevar-li la pols. He cantat amb el grup TVT i també particip amb el cor del Deixem Lo Dol des Castell. Però la gran aposta és Els Cantaires, un grup que es va crear fa dos anys i que oferim havaneres, mexicanes, cançó menorquina i mallorquina i boleros. Faig de primera veu i contra alt.

Teniu prevista alguna actuació a curt termini?
Ara hem acabat les actuacions que teníem previstes. Vam cantar al Centre de Cultura per a la cavalcada reial i per als jubilats de Maó. Fins que no comenci el bon temps crec que no tornarem actuar.

I el grup ha pensat en la composició de cançons?
Ho tenim en marxa. De fet, jo en cant una, "Un dia d'estiu", que va ser escrita i musicalitzada per un membre del grup, Enrique Lázaro. I també tenim en projecte la creació d'un disc. Molta gent ens ho demana i a veure si enguany el traiem a la llum.

És una jove molt polifacètica ja que també condueix un programa radiofònic a Ràdio es Castell, veritat?
També va ser gràcies als meus pares que feien ràdio de ben joves. Quan tenia una dotzena d'anys vaig començar a telefonar al programa que conduïa la meva mare i d'allà a trucar a tots els programes que es feien. Amb 17 o 18 anys vaig col·laborar amb Miquel Pons, ell posava música antiga i jo moderna i ens compaginàvem. Després em van venir a cercar de Ràdio Balear fins que vaig tornar a Ràdio es Castell. He fet ràdio conduint diversos programes.

I actualment, els oients quan l'escolten?
Els dijous de 10 a 13 hores amb el programa "Sa ràdio". Pos música antiga, música moderna, don receptes de cuina i faig alguna entrevista. També pos cançons i els oients han d'endevinar el cantant, a més de dedicatòries i obertura de línia perquè la gent intervingui.

Són moltes hores de programa, és complicat preparar-ho?
La veritat és que m'agrada improvisar. Només solec dur preparades les cançons que m'han demanat en el programa anterior i la resta, sorgeix sol. Els oients són indispensables, interactuen amb el locutor i enriqueixen el programa.

Hi ha molta gent que segueix Ràdio es Castell?
Jo crec que si tingués la gent davant no faria el programa. No t'imagines quants d'oients es troben darrere i et segueixen. Això sí, n'hi ha alguns d'assidus i si un dia no telefonen els notes a faltar.