publicació. Els exemplars es podran adquirir a partir de finals de mes a les llibreries - P.cime

TW
0

Viatjarà a través de paisatges, espècies autòctones, indrets i sobre tot a través de la història que des de l'any 1993 ha marcat un abans i un després amb la declaració per la UNESCO de Reserva de la Biosfera, moment en què es va prendre consideració d'uns valors ecològics i ambientals únics. Així es sentirà el lector que es disposi a fullejar la reedició del llibre "Menorca, Reserva de Biosfera". Es tracta d'una actualització dels continguts d'una primera publicació que va sortir a la llum l'any 1997.

Amb uns textos redactats per Josep Miquel Vidal Hernández i unes fotografies d'autors diversos, l'Agència Reserva de la Biosfera reedita la publicació per tal de satisfer la demanda de ciutadans que sol·licitaven l'adquisició d'exemplars, a més de ser un document institucional que el Consell ofereix com a obsequi.

A diferència de la primera publicació i a través d'un conveni amb l'Institut Menorquí d'Estudis el Consell posarà a la venda el llibre que es podrà adquirir a partir de finals de mes a les llibreries per un preu de 30 euros. L'autor del document i coordinador científic de l'IME, Josep Miquel Vidal, ressalta que a més de Menorca "també es podrà trobar a Barcelona i València", entre altres llocs. Afegeix que la publicació inclou una estructura nova i més entenedora respecte a la publicació del 1997 així com unes imatges actuals i modernitzades, tenint en compte que "amb 14 anys Menorca ha canviat considerablement", explica. D'aquesta manera, les 239 pàgines a tot color inclouen, per una banda, dades geogràfiques i, per una altra una estructuració de la Reserva de la Biosfera a partir de la zona nucli i de les zones d'esmorteïment. Finalment, la publicació també contempla aquelles accions que s'han anat fent al llarg dels anys dins la Reserva de la Biosfera.

Aquest projecte va començar a gestar-se fa dos anys i després d'un acurat treball "per aconseguir una correcta divulgació", segons l'autor, finalment ha sortit a la llum. S'han editat 1.000 llibres en català i 500 en castellà. Actualment l'Agència treballa amb una tirada en anglès. El cost de l'edició ha estat de 23.000 euros, el 50 per cent dels quals han estat subvencionats per la Fundación Biodiversidad.