Experimentats. Es va retre homenatge als caixers que porten vint-i-cinc anys a la qualcada - Cris

TW
0

Per primer cop, l'elecció de la Junta de Caixers de les festes de Sant Bartomeu, a Ferreries, es fa el dia previ a la Diada de Sant Antoni, per motius de calendari.

Abans del nomenament de la junta de caixers, tingué lloc, en una sala de plens plena de gom a gom, la presentació del número 21 de la col·lecció " Publicacions de l'Ajuntament de Ferreries" relatiu al XXIX premi Francesc d'Albranca 2010, a càrrec de Joan Janer, cronista del "Menorca", qui en la seva presentació parlà de la interrelació i la necessitat que hi ha de llegir, en relació amb l'art d'escriure.

No dubtar a l'hora de valorar els treballs premiats i alhora publicats en el quadern de l'Ajuntament, de ser un estímul i referent pel nivell cultural de Ferreries i de molts escriptors, alguns ja consagrats com Joan Pons Pons, el qual, en el seu currículum figura haver guanyat aquest premi, amb el relat, "No creguis el que diuen de mi".

Finalitzat el parlament, el batlle i regidors, regalaren uns quants d'aquests exemplars als guanyadors i finalistes de la XXIX edició del premi literari Francesc d'Albranca.

Tot seguit es va procedir a l'homenatge als cavallers que ja porten vint-i-cinc anys a la qualcada, Josep Janer, J. José Martí Barber, Tomeu Marquès, Enric Barber, als quals se'ls feu entrega d'una ceràmica commemorativa, entre els aplaudiments de tothom.

El darrer dels actes celebrats aquest matí del diumenge fou el nomenament de la Junta de Caixers de Sant Bartomeu 2011. Per mor de les properes eleccions, el nomenament del caixer batlle ja es farà passades aquestes eleccions, el caixer capellà serà J. Bosco Faner Bagur, caixer casat, Marc Truyol, caixer pagès, Joan Coll, i caixer sobreposat, Lluc Gomila.

En el mateix moment, també es donà a conèixer el nom de la fabiolera, Sílvia Pons, i pel que fa al pregoner, en aquesta ocasió fou elegida una entitat molt estimada pel poble, i que celebrà el seu 150 aniversari, la Banda de Música de Ferreries. Tant uns com els altres foren rebuts amb forts i càlids aplaudiments.