Ple solemne de la corporació. L’acte institucional es celebrà amb el tradicional protocol - Cris

TW
0

La batlessa Pilar Carbonero proposà ahir, en el seu discurs institucional, que Ciutadella tengui un 2011 "de passes fermes i efectives, de realitzacions socials i econòmiques en una aposta per la innovació i la transformació social i econòmica", però també "amb fidelitat al passat i el respecte cap a les tradicions".

En la seva intervenció, destacà que per a Ciutadella enguany serà l'any de "la nostra confirmació com a ciutat portuària" i advocà per impulsar polítiques basades en el concepte de port-ciutat des del consens.

Amb motiu de la Diada, Carbonero es referí que "no som el poble del repoblament del segle XIII", tot i que ressaltà el fet de conservar la identitat de la llengua, les tradicions i la idiosincràsia. En el marc d'un món globalitzat, la batlessa propugnà un desenvolupament lligat a la realitat local per fer front a la crisi.

"Un futur que aposti per una transformació respectuosa a nivell local per fer front a les realitats a nivell global". Assenyalà que "si som un municipi de gran pes econòmic a Menorca dins el model turístic que predomina, és gràcies a la mentalitat de globalització econòmica que els ciutadellencs hem mirat de demostrar al llarg dels anys", posant l'exemple dels primers fabricants de calçat del poble, l'esperit emprenedor dels quals destacà com a valor de la gent de Ciutadella.

Per a Carbonero, innovar és la clau. "La doble condició de poble amb fortes tradicions i innovador a la vegada, és el que ara mateix hem de celebrar. Perquè Ciutadella disposa d'un capital humà del màxima valor per aspirar a la lluita contra la crisi amb garantia d'èxit final".

No obstant, afegí que les virtuts de Ciutadella no només hi són en el camp de l'economia i posà l'accent en el referent que representa a l'àmbit de l'associacionisme i com a pionera d'un model d'educació i dels valors educatius.

Així mateix, assenyalà que "tots som responsables d'allò que esdevé al nostre poble" i cità les tensions socials que hi són presents, "que són fruit de la nostra vitalitat com a societat i que hem de ser capaços de canalitzar i transformar en energies positives per un futur comú".

"Si tenim una generació innovadora, si posam en valor les bases de la nostra identitat, si gaudim d'una bona capacitat de mobilització social i potenciam la nostra vocació pedagògica, sortir-nos eficaçment dels reptes de futur no serà mai una utopia", va cloure.